0

Т афта, брилянти, смокинги и маратонки белязаха благотворителният Британско Български Бизнес Бал в Лондон. Както винаги в началото и края на червения килим бе лорд Евгени Минчев със своята естетическа тояга. По кои болни места на светската и бизнес претенция удря тя, може да проследите в извънредния му моден репортаж от частен клуб ROSL, чийто почетен патрон е крал Чарлз Трети.

Кобилкина до бляскав Мистър Англия 2024

Повече от безупречен се представи актуалният Мистър Англия Мануел Търнър. Дни преди да отлети за конкурса „Мистър Свят“ във Виетнам той поздрави българското присъствие на бала, а поведението и облеклото съответстваха на ранга му на кралски гард и представител на Англия по красота. Дали такъв беше случаят с Наталия Кобилкина, която беше очакван гост и мила компания, ще премълча поне основното. Имам забележки към цветовете на роклята и сакото й, а дали сако изобщо подхождаше на този бал е направо ненужен въпрос. Отоплението в залата допускаше тя да остане дори по жартиери. Бизнесдамата Меглена Димитрова може да бъде дадена заради избора си като пример за следващи подобни аристократични изяви.

Карло Бейкър дойде с маратонки

С плетено бяло сако (може да е такава вечерната мода), черни спортни обувки и разгърдена риза пристигна моделът и бизнесмен Карло Бейкър. Той очарова всички с великолепното си присъствие, но на фона на дългите рокли и смокинги това изглеждаше малко недопустимо. За перфектен моден баланс до себе си Карло имаше две стилни български бизнесдами в лицето на Мая Игнатова и Данаила Пасия (вдясно). Игнатова, която е най-увереният кандидат за Бизнесдама на годината 2024, представи България с елегантна черна рокля и забележително поведение. Данаила бе естествен център на внимание с цвета на дрехата и маниерите си.

Карло Бейкър дойде с маратонки

 Карло Бейкър дойде с маратонки

Принц Лобанов-Ростовски грее до Камелия

Бизнесдамата и кралица на счетоводството Камелия Стефанова връчи наградата Friend of Bulgaria на принц Димитри Лобанов-Ростовски. Тя представи речта си на брилянтен английски, а роклята й съответстваше на нейното европейско образование и възпитание. Принцът, чиято фамилия се родее с княз Александър Невски, носеше смокинг като уважение към престижа на Британско Българския Бизнес Бал в Лондон и към получената награда, която го поставя в големия клуб на приятелите на страната ни.

Принц Лобанов-Ростовски грее до Камелия

 Принц Лобанов-Ростовски грее до Камелия

Поли Хубавенска и принцеса Катарина - неподражаеми

Наистина неподражаеми бяха в минутата на тяхната среща първата братовчедка на крал Чарлз Трети принцеса Катарина и българската певица Поли Хубавенска. Нейно Кралско Височество, чийто кръстник е българският цар Симеон Втори, почете българския бал с прекрасна дискретна рокля и забележителни бижута. Поли Хубавенска бе облечена точно така, както пее - ведро, безоблачно, вдъхновяващо. Роклята й, изработена ръчно от 12 000 мъниста, бе определена за най-оригиналната за вечерта.

Дует „Аморе“ в конкуренция с кралски биограф

Авторката на десетки биографии за лейди Даяна, кралица Елизабет Втора и напоследък за Хари и Меган, бе възможност да се съпостави британският с българския вкус. На фона на лейди Колин Кембъл (в средата) дует „Аморе“ биха загубили по точки, но със съвсем малко. Иван би могъл да избегне черната риза и да постави папийонка, а Глория да се лиши от оперетните пера в края на роклята си. Изпълненията им обаче компенсираха малкото им естетическо отклонение, което изглеждаше дори симпатично. Кафтанът на лейди Колин Кембъл е закупен преди години от нейната свекърва като сватбен подарък.

Дует Аморе в конкуренция с кралски биограф

 Дует Аморе в конкуренция с кралски биограф