0

Д али това е сценичното облекло на Мариус Куркински в хипотетична роля на клошар, или така си му харесва? Не съдя доброто момче, просто си мисля накъде отива световната мода. Ако е изобщо световна и мода. Безформената му шапка описва нагъната окръжност около челото му. Това е най-тъжната окръжност, която съм виждал, дано не се отрази на самочувствието му. Мога да кажа, че Мариус не е човек, комуто подхожда сако, особено ако е утежнено с риза, особено, ако тя е черна и особено ако и така безформена. Почти съм сигурен - актьорът играе клошар, а розата е, за да отбележи българския несломим дух. На този фон брадата допълва мъченически щрихи, без да са необходими за това момче, в което, сигурен съм, дреме динамичен дух, готов за други дрехи. Дали да не опита в бяло. 

Галена, "ама много, много се излагаш"

Възнамерявах да оставя Галена в заслужен отпуск - понякога тя има царствени естетически удари. Но днес забелязвам нещо, което трябва да бъде спряно в зародиш. А именно - тази утринна физзарядка от своеволия, където се претъркулва и навяхва добрият вкус. Смятам, че който е посъветвал добрата ми приятелка да се облече така, заслужава три дни в килия и да бъде тъпкан с обикновени вафли и крем супа от щурчета. Няма съмнение, че донякъде облеченото е секси, но Галена вече няма нужда да слиза в избите на модата, за да го подчертае. Много тюл, черно и кожа, които могат да бъдат избегнати при богатия гардероб на звездата. Да очаквам ли утре да се появи с басмяна рокля, винтидж куфарче, каляска и кочияш, ако това се пръкне на мода... Надявам се да не се отдава така покорно на капризите на модата, защото това ще е един неравностоен брак.

Азис, подарявам ти комплимент за 45

Дойде време да похваля фамозния Азис за неговата визия. Признавам, че с някои преглътвания, съм впечатлен от облеченото. Не мога да преглътна маратонките, както и факта, че не бях поканен в лимузината. Мога да преглътна тортата, все още има куриерски фирми, които да ми я доставят. По същество - рожденикът (45), е напипал отлично вената на естетиката. За да не сбърка, той е заложил на черното, с тук-там пресипнали бели точки по ризата. Дано невинното му изражение е заради неподходящите му чорапи. Явно в бързината да се качи в лимузината е забравил да сложи едноцветни. Нищо, ще му подаря. Елек и вратовръзка са добра находка. Ако Азис не ме покани на късен обяд за неговите 45 години, аз го каня на моите 45 след няколко месеца.

Панайот се е облякъл, както е могъл

Да кажа ли, че виждам една Шопкиня и един... шоп? В никакъв случай, макар Петя Дикова да има какво да промени по визията си. Може да промени и мимиката, която я показва като нетърпелив фен, срещна Панайот Панайотов на летището. Петя има да учи много за естетиката, макар да опитва да ни я лансира. Червено и черно е най-отчайващата комбинация за телевизионен репортер, а по-лошото от това е, че Дикова май й се наслаждава. Полата е ужасяваща, двете копчета като скрити камери седят на бедрото, карат ме да се чувствам неспокоен. Съществува ли още наградата Златен пъпеш да номинирам госпожата... Да намерим още една и за тейко й. Панайот се е облякъл, както е могъл. Съветвам го да не поставя подобни блузи занапред. Тези копчета в опит да са оригинални само привличат вниманието към неща, които не бива да бъдат подчертавани. 

Мира, спри се с експериментите

Мира, Мира, ти си ангел мой. Ти си още наивно модно създание, иначе как би облякла подобна рокля... Върху дънково син плат напосоки са пръснати цветя, минаващи за теменужки. По-наивно от това няма за какво да се сетя. Лентата за коса преплува като малко поточе през морковените на цвят коси. Има нещо детско, но по-скоро на дете от интернат, комуто са се паднали дрешки от щедри благодетели. Смятам, че Мира Добрева трябва да спре да експериментира модно, иначе следва да очаквам импровизации на работно облекло с пластмасови бижута или реконструиран чувал с деколте от винкел. Мира, спри се.