0

А ко кажа, че Поли Генова ми е „черна пред очите“, то непременно трябва да добавя, че ми е и... сребърна. Съчетание като това или издава стилистическа импотентност, или нарушен баланс между желания и умения. Който и да седи зад създаването на визията, може да му се ударят няколко съживителни шамара. Това би отивало на Мадона около сватбата й с Шон Пен, но не и сега, когато на мода са ярките цветове. Страх ме е само от пророчествата на Ванга, че руса жена ще управлява България. Дано няма предвид Поли, още повече облечена така.

Луиза Григорова, върни сакото на Любо Ганев

Макар Макариева да е повече от великолепна, днешната й визия ме оставя в недоумение. На един квадратен метър са си дали среща образци от различни музеи и шивашки ателиета. Съзирам ужасяващи модни конфликти, завършили със скъсана пола и различни по височина ботуши. Сакото oversize може да бъде върнато на притежателя му, ако случайно е взето от магазин втора употреба или от Любо Ганев. Не искам да бъда неучтив към едно сако, но то виси със силата на торнадо върху американски град с дървени къщи. Пепитът е сякаш прашинки в зениците, кара те да си търкаш очите и да търсиш капки за облекчаване на смъденето. 

Кацарова облечена като антре

Истински моден чай се разиграва около Драго Чая и симпатичните му околни. Той е изпънал докрай черното си сако, под което черна блузка се пръска по шевовете, а панталонът, също черен, прави последни опити да втали известния водещ. Нели Рангелова е добре в този джемпър, цветът изглежда леко калайдисан, но в този моден калабалък не прави впечатление. Криси Димитрова е една миловидна Снежанка, но не салатата. Не мисля, че ботушите са правилният избор, нито черният клин. Ни в клин, ни в ръкав, направо в синьо безвремие е тв говорителката Инна Симеонова. Заради цвета на косата я взех за Богдана Карадочева, но дотук с приликите. На Силвия Кацарова също не й се е получило. Рязката комбинация от съседни цветове не допринася за елегантността на певицата. Виж, ако беше антре, цветовете щяха да са на мястото си.

Валериева - посланик на извънземна мода

Да се облечеш така, наистина трябва да имаш топки. В случая - балони. Моника Валериева става за извънземна Снежанка, на което ме навеждат бляскавият, а навярно и огнеупорен плат. Знойна красавица и ако ме питате - отличен пример за своето си поколение, Валериева може малко да постесни обхвата на използваните материи, дрънкулки и объркващи като циферблат на нафтова печка решения. Гаджето казва - дай да вземем по една топлийка и да дупчим къде каквито балони видим. И си мисля, ами ако уцелим грешните два...

Милена и Карло - неподправена модна радост

Топнотариус Милена Георгиева за пореден път показва класа и тиха елегантност. Тя е облечена в черно, като запазва възможността да бъде леко ексцентрична, за което съдейства кожената яка. Тя обгръща бизнесдамата, откроявайки красивото й лице, бижутата и маниерите. Лачените обувки намигат приветливо от мястото си и сякаш казват на очарования свят - много път изминахме дотук, но си струваше. Младият бизнесмен и модел Карло е малко встрани от очакваната елегантност. Той е решил, че резедава памучна риза и дънки са препоръката му за момче на вечерта. Не се наемам да го критикувам, но ако нещо трябва да си открадна от тази визия, то това ще са обувките му.