0

Н е исках този коментар да съвпада с годишнината на Здравко, но не съм дирил умисъл тук. Добре им седи оградата на дует Ритон - и да се облегнат, няма да полетят в бездните на кича. А той се съставлява в предната част на блузата - нагнетяване на жълто и лице, от което Пикасо би се отрекъл. Яркото слънце на жълтото грее в шапката на певицата. Мими Иванова има пълното право да претендира за авторство по отношение на „слънцето е в моите коси“. Здравко леко нарушава артистичния баланс. Сакото е приятно, ако бе върху друга снага, но дори да приема, че е на мястото си тук, протестирам срещу тишъртката. Тези петолиния, извинете - многолиния по нея, предизвикват оптическа епилепсия поне за мен. Блузката Здравкова можеше да бъде яркожълта и тогава замисъла от Катя да придобие по-голям смисъл. Иначе, както би се провикнала Петя Буюклиева от някоя сцена - Обичам виииииииииииииии.... Някои остават с жълто около устата, Катя пък - с жълто по шапката. Повече ще отиват шарки на питон на Ритон.

Ивана в гущерово, без да е... Гущерова

Каросерия от мини ван ли е това върху Диана Любенова или предница на състезателен автомобил? Във всички случаи е нещо, което не смятам, че е създадено за жена със стил, проявяван понякога, само понякога. Любенова сигурно се подчинява на нечии съвети, но какъв Стрелец е, ако не запрати в лицето на подобен една стрела, при това не любовна... Лъскаво и провиснало нещо виждам аз, без да омаловажавам труда, положен за изделието. Намирам приложение за същото да се покрие кон победител, или да се яви подобен на арената на някой цирк. Но на човек? Фолкпевицата Ивана май е минала през острилката на някоя нова диета. Ако не пишеше под снимката коя е, щях да си помисля, че Любенова кани този и онзи. Но Ивана - браво, поне на фигура и фотошоп го е докарала добре. Дрехата - отровно зелено е добре, само ако си гущер или жаба. Но Ивана? И за да е полетът „над кукувиче гнездо“ по-изящен, на певицата са добавили пера по крилете, пардон - по ръкавите. Коланът с размер на паркинг носи инициали, за които ще си позволя да се усъмня, че е това, което си мисля.

Фики чука в червено на модните порти

Фики е червен, Фики е червен, предполагам викат децата в махалата му, без да имат предвид нещо политическо. И да - Фики, доброто старо, опссс - младо приятелче, е облечен в дръзко червено палто. Палто, което му отива впрочем и без да го насърчавам, смятам, че трябва да има в гардероба си и едно в лилаво. Времената се менят, лилавото все един ден ще почука на модните порти. Черното, като останалата част в облеклото му, задържа онази ексцентричност, която може да потвърди, че това е любовта. Is this Love, така да се каже или пък не е... Куче влачи рейс е песен, която разтърси из основи гаражите на градския транспорт навремето, но сега Стораро влиза с 300, влачейки Мерцедес. Всеки преследва нещо в живота, а Фики го преследва кола, и то не бяла, а черна. Не можеш да кажеш на черното бяло, така е брат. 

Есил и Филип - стилни на... буково лято

Явно е модна Задушница, защото се задушавам от естетическия избор на този квартет. Деси Стоянова къкри в студийната тенджера с рокля в цвят на петмез, забравен да бъде разбъркан. Сашко Мамин Сладък, едва скрива зараждащото се коремче, под което дънки оповестяват тенденции, които не съм одобрил. Ризката като нищо ще му донесе „неприятности“ на фронтовата линия на тренда, криволичещ много извън окопите на Сашковия избор. Гаджето ми, което понякога е голям пън, да не кажа... бук, пита дали господин Буков е настинал. Основанието - не било ли това върху него одеяло. Не е одеяло, със сигурност, но може да мине за дюшек поради десена и размера си. Кой сега връз теб заспива, ще е въпрос, който ще задам на г-н Буков, ако не промени стила. А Есил Дюран е полята в бежово целомъдрие, с което мяза на начална учителка. 

Нери вибрира в пастелено щастие

Бизнесдамата Нери Русева влиза похвално в новата 2023 година. По специален повод тя облича тази дреха - истински хибрид между елегантност и удобство. Допадат ми меките цветове тук, бързата смяна на отенъци, лежерните извивки на десена. Русева не забравя, че е титулувана за своите бизнес способности и внимателно следи „упътването“ за преминаване по червените килими в живота си. Харесвам употребата на жакета, политнал закачливо върху раменете, прическата е вълнуваща, а в старанието личат любов, сигурност и щастие.