0

С ъвсем делнична визия на Преслава! Всичко прилича на недопушен фас. Истински фарс. Много посредствен естетически опит, който може да бъде простен на чаша негрони. Също и ако дестинацията не е някоя просторна попфолк сцена, а място в икономична класа на бюджетен полет. Преслава губи много от женствеността си чрез този избор. Нека приемем, че един гардероб има нужда от разнообразие, но тук модната балтия е паднала с пълна сила. Дънките, освен че са като от гарван грачи грозно зловещо накълцани, са огромни, сякаш два заводски комина са си определили среща върху певицата. Прическата и обувките не подхождат на нищо, мътноръждивият фон издава, че е направен опит според мен - неуспешен, да се образува естетическа локва, каквато Преслава не заслужава. 

Бакалова, от бакалията ли се обличате?

Ох, Мария, пак ли Вие... Какво е това парче плат, провъзгласило се за рокля. Не сте ли Вие номинираната за „Оскар“, а не за наградите „Златен кестен“... Така изглеждаха някога продавачките на папироси в казината, но може би Бакалова е снимана, докато снима роля. Десенът на дрехата е като онези, които бабите ми носеха след работа в цеховете по време на пазар в бакалията. Бакалова...! Опомнете се! Без бакалски визии, моля! Мисля, че красивото момиче има сериозно чувство за хумор и така разсмива приятелите си, сред които не искам да бъда. Кройката на деколтето и буфан ръкавите са толкова демоде, че ми се приисква да я видя някоя вечер на мегдана пред кладенеца.

Неда Украден като птица, Рени - не

Ако бъда помолен да кръстя тази снимка спонтанно, бих я кръстил „На гости на бяло сладко“. Нищо че въпреки много сладките жени, бяло тук носи само Рени. В този порядък на мисли бих й погостувал. Извън шегата - не харесвам облеклото, блуждаещо между такова на изрядна секретарка и влюбена медицинска сестра. За сценично вълнение тук изобщо не става дума, дрешката има нужда от още нещо и то е добра далечна братовчедка, при която да отиде. Неда Украден е могла да избегне тази рокля, в която има нещо много социалистическо, чак ме връща в концерти с участието на Лайма Вайкуле и Людмила Зикина. Много наивно ми звучат цветът и малката перушинеста гарнитура отдолу. Общо двете обстоятелства създават усещане за леко почерпени съквартирантки, които дори не са успели да си направят селфи от купон.

Карло - моден маратонец, по маратонки

Един стилен мъж, без да се броят маратонките. Моделът Карло Бейкър отново доставя сексапил за очакванията на ценителите. На стилно парти в Лондон той разби модните алинеи, появявайки се с графитено поло и смокинг. Какъв по-забавен начин да покажеш идеалната си фигура наистина, но все пак считам, че маратонките са за фитнеса или метрото. Прическата на младия мъж е отлична, както и салонното му поведение, което оставя аромат на недостатъчност, когато си тръгне. 

Крум Савови на шивашки метър от модата

Комплименти за Юнона в този кадър. Тя плува в басейн от люляково без опасност да потъне. Имам своите съображения относно кройката и модела на дрехата, но предвид сексапилния резултат застивам в мълчание. Гаджето ми пита защо панталонките са така къси, отговорих му, че в България се пести. Той кимна учтиво и попита Крум Савов в коя банка работи. Та Крум Савов наистина наподобява банкер в лош период. Ризката му е виждала и по-добри дни, а дънките и обувките не пасват дори на поовехтялото студио. В такт седем осми е облечена съпругата му Мая, все така красива, но на стъпка и шивашки метър от модата. Обстоятелствата, които се случват в малкия, празен от плат периметър в ханша, връщат спомените ми в естетическия бяс на 90-те.