0

Васил Найденов с очилата на Том Круз

Търси се в задачата кой облича двете мадами от „Търси се“. Меги ми изглежда като посипана с остатъци от пепелник, кристализирали в змийска шарка, мисля, отдавна отминала от мода. Буфан ръкавите носеше пралеля ми от село Бъта някъде през 70-те години. Прическата на госпожата е приятна, цветът е приложим и за диван в студиото, но да не се разпростирам. В средата, Васил Найденов показва бижутерийни находки, събрани в шепата на деколтето му. Очилата водят към прилика с Том Круз, но не помня от кой филм. Гаджето се провиква от кухнята, че дори Том Круз нямало да избере точно тези очила, нищо че нямал много вкус. Казах му, на гаджето, да коментира Меркел, не добрия ми приятел. Найденов, не Круз. И ето на небосклона Нели, с тази подобна на халат дреха, с това подобно на комбинезон долнище. За да е яхнията пълна, тук се подават дантелки, санким са извадили миловидната водеща от кревата и са я сложили под фризьорско наблюдение. Защото прическата, не мога да не призная, е добра. Но защо само прическите бе, момичета, защо само прическите.

Миро в плен на ГДР естетиката

Наистина се бях заклел да не коментирам Миро тази седмица. Ама гаджето видял някъде снимката и ми я бута под носа, коментирай, та коментирай. И ето - певецът със сако, по което сякаш са стъпвали далматинци, грее в стил ала източногерманска новогодишна програма. Прическата представлява иронично завръщане в 80-те, но е някак мила и привлекателна, като чавдарче, което се е въргаляло в снега. Черният панталон е единственото нещо, което бих оставил по Миро, а черната тениска бих оставил пред вратата на нуждаещ се. Божана Спасова има нужда от по-дълга рокля и ако не бях титулуван джентълмен, щях да обясня защо. Но снимката сама го издава. Прическата се нуждае от корекция, направо от редосеялка, която да преподреди си бемолите там. Текстурата на плата е прекъсната от ручея на това коланче, бликащо ей така в нищото.

Джаферович да си разменят прическите

Ех, Ваня, ех Ваня, бих излязъл на протест заради теб, само да не каръщисваш дънки с вратовръзка. Та ти да не си Евгени Минчев, че да си позволяваш такива волности. Много съм груб, нали... Извинявай, брат. Дънките не подхождат на такава медийна стена, а ризата ме просълзява така, както ме просълзяваше бай Киро, келнерът от ресторанта на гарата. Госпожа Джаферович е обута в небосклон, но знаете - небосклоните са необятни. Защо е трябвало съзвездията да са комбинирани с бляскаво, тоест лъщящо сако и дантели, пак тези дантели. Смятам, че е крайно време двамата да си разменят прическите.

Таракчи с модна магия около кръста

Толкова млада, а вече в бяло е първото, което ми хрумва при вида на тази рокля. Жаклин Таракчи може да не е имала намерение да носи това, но все някой стилист я е убедил. Така ли е, Таракчи, или да потърся отговор другаде. Шегувам се. Все пак прорезът в горната част се оказва удобен за поставяне на микрофонче, а камшичните бели конци около кръста може да са любовна магия или някакво модно шушукане, което не успявам да чуя. Полата си е чисто „облаче ле бяло“, без да ни казва отгде иде, где ни е летяло. Много харесвам диадемата в косите на Жаклин, препоръчвам я на всички, най-вече на Цитиридис. Фотьойлът ми прилича на прясно отрязано манго, как някоя студийна мишка не се е усетила да го наръфа.

Мехмед провокира модната действителност

Тюркиян Мехмед е млада бизнесдама в интериорния дизайн. Тя печели по точки този сезон, като не спира да изненадва столицата, след дълго пребиваване в Лондон. На едно от последните светски събития тя провокира скучната модна действителност с това великолепно палто. Стилната връхна дреха и шалът сякаш изобразяват закъсняло творение на Ив Сен Лоран, който обичаше цветовите провокации. В България малко жени носят шапка, затова предприетото от Тюркиян в тази посока значи много за повдигане естетическото самочувствие в салоните.