0

Х аваши се завръща в София по Коледа, научи „Телеграф“.

Унгарският виртуоз на пианото идва на 21 декември, за да представи новото си шоу Symphonic.

В зала 1 на НДК той ще има два концерта един след друг – от 15:00 и от 20:00, което само по себе си е доста изморително. Цените на билетите са от 80 до 200 лв. и вече са пуснати в продажба.

Хаваши идва в София през декември за два концерта

 Хаваши идва в София през декември за два концерта
Архив

Лaс Вeгaс

Прочутият музикант идва с най-новото си шоу в стил Лaс Вeгaс, пише в сайта на Хаваши. Symphonic е емоционално музикално пътешествие.

„Най-удивителното шоу с пиано в света ще предложи множество иновации и изненади, включително поразителни танцьори и нови визуални елементи. Най-новите композиции на Хаваши ще бъдат изпълнени на живо за първи път в България, но няма да останат разочаровани и тези, които искат да си припомнят емблематичните му парчета“, твърди екипът на звездата.

Критиците твърдят: „Различно от всичко, което сте виждали досега. Програмата се състои от 100% оригинални произведения на един от най-завладяващите и разностранни млади композитори в наши дни - Хаваши.

Шоуто е изпълнено с нови и невероятни визуални ефекти

 Шоуто е изпълнено с нови и невероятни визуални ефекти
havasi.eu

Неговата иновативна музика е различна от всичко, което сте чували преди – едновременно свежа, страстна и забавна. Symphonic е музикално изпълнение, което трябва да преживеете лично, за да повярвате, че е възможно. Изцяло оригиналната програма включва соло пиано, пълен симфоничен оркестър, рок група, солисти за световна музика – всички събрани на една сцена. С разгръщането на всяка от музикалните сцени артистите отвеждат публиката на едно ободряващо пътешествие, като във всяка сцена се изследват разнообразни емоции и настроения, а всичко това е подсилено от най-модерните технологии в областта на озвучаването, осветлението и управлението на сцената“.

Селин Дион

Шоуто на Хаваши е с оригинален дизайн в сътрудничество с творческия директор Браян Бърк - работил със Селин Дион, „Ил Диво“, както и с визуалния дизайнер Жил Папен - работил със „Сирк дю Солей“, операта в Марсилия, балета на Монте Карло и др. Това е същинско празненство на интернационалната култура.

Сега идва със симфоничен оркестър и балет

 Сега идва със симфоничен оркестър и балет
havasi.eu

„Концертното шоу Symphonic на Хаваши е спектакъл, който завладява както музикално, така и визуално. Неговото изпълнение на пиано, симфоничният оркестър, хорът, солистите от световна класа се обединяват на сцената, за да отведат публиката на една вълнуваща и незабравима музикална експедиция“, отсичат критиците.

В шоуто има визуални и пиротехнически ефекти, един истински празник за слуха, очите и емоциите.

Виртуоз от световна класа

Критици и публика по света казват, че Хаваши е виртуоз на пианото като никой друг в съвременния свят.

Завършилият Музикалната академия „Ференц Лист“ пианист, виртуоз с класическо образование, утвърдил се като един от най-разностранните и вълнуващи млади артисти днес – той вълнува публиките и изпълва до краен предел арени и стадиони по цял свят.

Хаваши е продал над 550 000 билета преди новото шоу Symphonic, с което ще дойде в София.

Гостувал е на „Уембли Арена“ в Лондон, „Карнеги Хол“ в Ню Йорк, „Мерцедес-Бенц Арена“ в Берлин, „Орчърд Хол“ в Токио, Операта в Сидни и много други.

Публиката слуша в захлас и го възнаграждава с бурни аплодисменти

 Публиката слуша в захлас и го възнаграждава с бурни аплодисменти
havasi.eu

Докато повечето артисти в жанра на съвременната класическа музика просто изпълняват или интерпретират нечия друга музика, то Хаваши свири единствено свои оригинални творби – всичко, което публиката чува, е лична и дълбока творба, изтъкана от нишките на собственото му сърце и душа. Създава могъща и дори вълшебна връзка между публиката и артиста. А визуалната картина около него прави шоуто наистина магично.