0

З а какво друго може да служи дезинфектантът за ръце? „Телеграф“ вече писа, че може да се използва за полиране на сребро или пък като алтернатива на сухия шампоан, стига да не го правите често. Днес продължаваме с още една порция от идеи, които може и да не са ви хрумвали като възможност.

1. Премахване на лепило от етикети

Отстраняването на остатъци от лепило само с вода и сапун е сложна работа. Може да улесните процеса, ако нанесете предварително върху повърхността малко количество антисептичен гел за ръце.

2. Премахване на пластира

Вместо да откъсвате лепенката върху раната със силно рязко движение, можете да я намажете с дезинфектант за ръце. След минута ще бъде възможно безболезнено да отстраните пластира.

3. Обработка на компютърна клавиатура

Клавиатурата на компютъра или лаптопа може да бъде толкова мръсна, колкото тоалетна седалка. За да я почистите, трябва да поддържате ръцете си чисти и редовно да обработвате бутоните с антисептичен гел. За да направите това, нанесете консистенцията върху кърпа, за предпочитане микрофибърна, и след това почистете с нея клавиатурата. За безопасността и сигурността на оборудването не забравяйте да изключите устройството преди обработка.

4. Почистване на компютърна мишка

Според експерти от портала за компютърна информация CNET компютърната мишка може да бъде толкова мръсна, колкото и клавиатурата, поради постоянната употреба. За почистване на мишката е подходящ обикновен дезинфектант за ръце. Ако планирате да обработвате тъчпада от лаптоп, процедурата ще бъде същата. Основното е първо да изключите устройството от мрежата и да извадите батерията.

5. Почистване на сензорния екран

Подобно на други предмети, с които влизаме в пряк контакт, сензорният екран на телефона се замърсява и трябва да се почиства редовно. Най-добрият начин да премахнете вредните бактерии и микроорганизми от повърхността е да я третирате с антисептик. За да направите това, намокрете микрофибърна кърпа с дезинфектант и след това избършете дисплея.

6. Премахване на бактерии от седалка на обществена тоалетна

Преди да седнете на тоалетната в обществена тоалетна, трябва да дезинфекцирате повърхността на тоалетната седалка, контейнера за тоалетна хартия и дръжката на вратата с дезинфектант за ръце. Това ще преодолее неприязънта от споделянето на тоалетната.

7. Сваляне на лак

Не се обезсърчавайте, ако нямате лакочистител подръка – можете да го премахнете с дезинфектант за ръце. Представители на Bustle споделят тази препоръка. Трябва да нанесете малко количество антисептик върху ноктите и да изчакате минута. След това трябва да избършете повърхността с памучен тампон или салфетка и да повторите процедурата, докато нокътят е чист.

8. Премахване на пръстови отпечатъци върху повърхности от неръждаема стомана

Отпечатъците от пръсти могат да влошат външния вид на уредите от неръждаема стомана. Но не е необходимо да купувате специален почистващ препарат, ако имате дезинфектант за ръце на ваше разположение. Гелът ще ви позволи да се отървете от мазни петна, маслени ивици и пръстови отпечатъци без много затруднения.

9. Почистване на диамантен пръстен

Необходими са специални формули за обработка на диамантени бижута. Но не е нужно да ги купувате от магазин за грижа за бижута, тъй като те могат да бъдат премахнати и с дезинфектант за ръце. Диамантите понасят добре този процес и издържат на механично почистване.

10. Свежест под мишниците

Миризмата под мишниците се причинява от бактерии и може да се третира с дезинфектант за ръце. Нанасянето на гела върху кожата ще запази тази чувствителна зона свежа. Основното е да се уверите, че не използвате потенциално опасно съединение.