0

Ч овешкото въображение е необятно. Но има някои спортни състезания, които звучат наистина налудничаво. Малко вероятно е те да бъдат включени в Олимпийските игри, но има хора, които ги възприемат за спорт.

1. Хвърляне

В този странен спорт участниците се състезават в мятане на разстояние на... джуджета. Печели този, който хвърли малкия човек най-далече. Участието е доброволно. Дребосъкът трябва да е облечен дебело в специални меки дрехи, а мястото за кацане е матрак или меко покритие. На много места в Америка този спорт е забранен, защото унижава достойнството на малките хора.

2. Гълъби

Спорт, свързан с пускането на специално обучени спортни гълъби, които трябва да летят на определено разстояние (може да бъде от 100 до 1000 км). След като гълъбите стартират, времето се записва и печели птицата, която най-бързо достигне крайната точка, тоест нейната скорост на полет е била максимална спрямо другите участници в състезанието.

3. Бос крак

Спортът произхожда от Флорида. На 6 март 1947 г. Дик Поуп е записан като първият човек, който някога е карал водни ски бос.

4. Подводен хокей

Подводният хокей е безконтактен спорт, който се играе между два отбора. Те се опитват да отбележат гол, като ритат шайбата по дъното на басейна.

5. Парашут

Скачането с парашут в свободен стил се счита за конкурент на дисциплината скачане с парашут, където един от двама души изпълнява акробатични подвизи в свободно падане, а другият заснема изпълнението от близко разстояние с помощта на каска, на която е монтирана камера.

6. Скайсърфинг

Скайсърфингът има заслужено място в класацията на най-необичайните спортове. Това е вид скачане с парашут - докато е в свободно падане, спортистът изпълнява акробатични елементи, плъзгайки се във въздуха върху специална дъска като сноуборд.

7. Рубик

Спорт, който включва бързо нареждане на кубче на Рубик. Настоящият световен рекорд за едно решение на 3x3x3 е 7,08 секунди, поставен на 12-13 юли 2008 г.

8. Лапане

Състезателното хранене е спорт, в който участниците се опитват да консумират възможно най-много храна за определен период от време, обикновено 15 минути или по-малко. Видът храна се променя, въпреки че състезанията се фокусират главно върху бързи храни и десерти. Този спорт е много популярен в САЩ и Япония.

9. Косачки

Състезанието с косачки е съвсем истинска дисциплина. Оригиналните двигатели на косачката са запазени, но ножовете са премахнати за безопасност. Спортът привлича хора от всички възрасти и като цяло има дух на забавление, въпреки че много спортисти приемат състезанията доста сериозно.

10. Лентов шлайф

Лентовите шлайфмашини са сред първите електрически инструменти, използвани в разрастващата се област на електроинструментите. При това състезание чифт шлайфмашини са поставени в успоредни дървени канали, по които трябва да се движат. Победител е този, чиято шлайфмашина достигне „финалната линия“ преди останалите.

*Автор: Цвета Дилова