0

А ктьорите често сменят имената си в името на успеха и славата. Това е вековна практика и много индийци са склонни да сменят обикновеното си име с готино и запомнящо се. Ето 10 южноиндийски красавици, които смениха имената си, за да се откроят и постигнат успех във филмовата индустрия.

1. Наянтара

peakpx.com

Истинското й име е Диана Мариам Куриан. Тя работи предимно във филми на тамил, телугу и малаялам и се смята за една от най-добре платените актриси в Индия. Наянтара е една от малкото южноиндийски актриси, включени в списъка на Forbes India.

2. Мира Жасмин

Инстаграм

Родена като Жасмин Мери Джоузеф, тя избира да промени истинското си име от Мери на Мира. През 2004 г. Мира получава Националната филмова награда за ролята си във филма "Урок първи: Вик".

3. Нагма

IMDb

Днес Нагма е известен политик, но в миналото е била актриса. Тя е родена като Нандита Арвинд Мораджи. Дебютира през 1990 г. с филма „Революционер“ със Салман Хан.

4. Анджали

Инстаграм

Анджали, която стана известна с филмите „Базарна улица” и „Учител по тамил”, получава името Балатрипурасундари, когато се ражда. В случая е отлично решение, че го е променила.

5. Табу

mid-day.com

Табу е една от най-успешните актриси в Боливуд. Тя не се страхува да играе проблемни жени както в мейнстрийм, така и в независими филми. Истинското й име е Табасум Фатима Хашми.

6. Анушка Шети

Уикипедия

Анушка Шети, най-известна с ролята си на Девасена в супер хита „Бахубали”, работи предимно във филмовата индустрия на тамил и телугу. Истинското й име е Суити Шети и често е наричана дамата суперзвезда на южноиндийското кино.

7. Рамбха

Фейсбук

Рамбха е една от забележителните актриси на 90-те. Истинското й име е Виджаялакшми. В кариера, обхващаща почти две десетилетия, Рамбха е играла в повече от 100 филма.

8. Бумика Чавла

Instagram

Бхумика Чаула е бивш модел и индийска актриса. Истинското й име е Рачна Чаула и дебютният й филм е филмът на телугу A Simple Guy. Тя печели наградата Filmfare за най-добра актриса за щастие.

9. Рааси

Рааси е известна южноиндийска актриса от 80-те и 90-те години. Също така е известна като Мантра във филми на малаяламски и тамилски. Истинското й име е Виджая.

10. Снеха

Уикипедия

Известна със сценичното си име Снеха, тя дебютира в малаяламската мелодрама „Лунна птица”. Но в първия филм тя получава псевдонима Манаси. Филмът се проваля в боксофиса и момичето решава да промени името си на Снеха. А истинското й име е Сухасини Раджарам Найду.