0

П рез последните десет години корейската филмова индустрия се разви значително. Филмите и сериалите, произведени в тази страна, получиха заслужено световно признание. Качеството на снимане се е подобрило, а специалните ефекти и сцените са просто невероятни. Днес ще си припомним за най-шикозните драми в последните десет години.

1. "Завръщане в 1988" (2015)

Мелодраматичната комедия все още се смята за най-сериозната история на любовния триъгълник. Зрителите харесват както правдоподобното пресъздаване на живота в Южна Корея през 80-те години, така и топлите и понякога странни семейни отношения на героите.

2. „Демон“ (2016)

Мелодрамата, заснета в стил фентъзи, се превърна в истински световен хит. Хилядолетен демон се влюбва в скромно момиче с мистериозен талант. По всички закони те не могат да бъдат заедно. Но всички знаем, че за истинската любов няма правила.

3. „Потомци на слънцето“ (2016)

Още една разкошна история за сложна, понякога претенциозна, но все пак истинска любов. Капитан осъзнава, че се привързва към лекарка, която работи с него в гореща точка. Поради факта, че животът му е в постоянна опасност, между младите често избухват кавги. Но именно тук, сред кръвта, огъня и болката, се ражда най-яркото и нежно чувство на Земята.

4. „Сигнал“ (2016)

Криминална драма с нотка на мистика, превърнала се в истински хит в световното кино. Младо ченге случайно намира уоки-токи, което му позволява да се свърже мистериозно с детектив от миналото. Благодарение на тяхното сътрудничество се разкриват много нови престъпления. В резултат и двамата служители на реда решават да се върнат към ужасния случай на един прочут маниак.

5. „Човек от звездите“ (2013)

Комедийна мелодрама с елементи на фантазия, която успя да привлече вниманието на зрителите по целия свят. На пръв поглед главният герой е обикновен човек и единственото нещо, което силно го отличава от другите, е неговият повишен скептицизъм. Един ден той се влюбва в млада актриса. Изглежда, че им предстои дълъг и щастлив живот. Само че той е извънземен и е на Земята повече от 400 години.

6. „Чужденецът“ (2017)

Безчувствен прокурор, който почти не изпитва състрадание към хората около себе си. Той има особена дарба - в главата си може да пресъздаде в детайли картината на престъпленията и именно това му позволява да открие невидими за други хора подробности. Заедно с момиче, което работи като детектив, те се заемат с разследването на най-сложните престъпления.

7. "Чудовище" (2021)

Опитен детектив е назначен в малък град в Сеул. Той възнамерява да разкрие огромна мрежа от престъпления, извършени на това място преди 20 години. Но има един проблем – неговият партньор е основният заподозрян. Сюжетът е така завъртян, че по време на гледането зрителите настръхват и е просто невъзможно да се предвиди как точно ще завърши сериалът и кой всъщност е маниак.