0

З атъмнения управляват съдбите на британското кралско семейство, смята астроложката Деби Франк, която години наред е била много близка приятелка на лейди Даяна.

Тя дори е предсказала на принцесата смъртта й през 1997 г., но Даяна не повярвала на това предупреждение и не е взела никакви мерки да промени съдбата, а приела знамението на затъмнението като нещо много хубаво и положително, както е било преди това.

Приятелки

Деби Франк заявява пред сп. „Ю“: „Принцеса Даяна беше скъп приятел. Понякога ми се обаждаше по два-три пъти на ден в зависимост от случващото се в живота й и си говорехме за много повече от астрология, за всичко - от отглеждането на синовете до служебните задължения като съпруга на престолонаследника и живота й в кралското семейство. Нищо не беше забранено да обсъждаме. Бяхме много близки”.

След това Деби обяснява: „Опознах астрологичната диаграма на Даяна много добре. Моят стил на астрология е много емпатичен и се корени в това да помагам на хората да намерят начин да се ориентират в живота си, в своите взаимоотношения и предизвикателства. За мен астрологията е като духовна рентгенова снимка на човек: можете да погледнете неговата карта и да видите какво има отвътре“.

От древността се е смятало, че затъмненията – и слънчевите, и лунните, предвещават драматични промени и се свързват особено със съдбата на кралските особи. В Древен Китай императорите абдикирали за известно време, за да избегнат това, което се смятало за отрицателна енергия, породена от затъмнение. Те поставяли заместник-владетел на трона за съответния период, върху който се смятало, че затъмнението има власт.

В някои европейски държави през средните векове стрелците по заповед на разтревожен от поличби владетел пускали залп от стрели към Луната в опит да предотвратят задаващото се лунно затъмнение. Което, разбира се, не се случвало и злополучните стрелци често си патели от гнева на монарха.

Векове по-късно небесните събития и техните асоциации с началото и края са в основата на важни етапи и в нашето съвременно битие. А според астроложката Деби Франк затъмненията бележат пътя на британското кралско семейство, както на никоя друга монархия в света.

Тя казва пред в. „Мейл“: „Крал Чарлз е роден на затъмнение (14.11.1948 г.) и коронясан на едно такова (06.05.2023 г.). Той се жени за Даяна по време на затъмнение (21.07.1981 г.). 16 години по-късно Даяна умира по времето на едно затъмнение (31.08.1997 г.)“.

Франк намира още съвпадения: „Тази година имаше съобщение за принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, че се подлага на лечение от рак. То също бе направено малко преди пълно лунно затъмнение на 25 март“.

Деби привежда още примери. Принц Уилям също е роден на затъмнение, както и съпругата му Кейт. „Бях толкова очарована от това, че като личен астролог на принцеса Даяна обсъдихме значението на тези знамения. А тогавашният министър-председател Джон Мейджър обяви раздялата на Даяна с Чарлз на лунното затъмнение на 9 декември 1992 г.“, обяснява астроложката.

Знак

Пред сп. „Ю“ Франк заявява: „Слънчевият знак на Даяна е Рак, който е воден елемент и той е свързан изцяло със сферите на чувствата и съпричастност. А лунният й знак е Водолей, което я прави свободолюбива. Тя беше много отворена към света, съпричастна към чуждата болка и радости, но също така много информирана. Винаги ме е питала за знака на хората, с които си има работа в живота си като част от кралското семейство. През годините, в които работих с нея, я видях как се променя от уязвима, лишена от сили жена в някой, който беше наистина силен и уверен“.

Деби Франк разяснява и за принца и съпругата му: „Кейт (09.01.1982 г.) и Уилям (21.06.1982 г.) са родени с разлика от шест месеца. И двамата – необичайно – имат Марс и Везни на видно място в техните рождени карти, точно под окото на това лунно затъмнение, което ще е на 18 септември. Това прави това затъмнение много лично за тях, като означава предизвикателство, което трябва да бъде преодоляно. За щастие обаче планетите също ни дават голяма причина за оптимизъм. Но планетите ни дават повод за оптимизъм и при следващото затъмнение. След като слънчево затъмнение ще се появи в рождената карта на Кейт и Уилям шест месеца след първото начало на лечението на принцесата – важен крайъгълен камък в химиотерапията. Това затъмнение е на 2 октомври“.

2 октомври

Деби Франк продължава с астрологичната прогноза: „Точно на 2 октомври в рождената карта на Кейт и Уилям ще се появи слънчево затъмнение, което ще бележи ново начало. Това ще бъдат шест месеца след началото на лечението на принцесата – време, което обикновено се счита за важен крайъгълен камък в химиотерапията. Това е обнадеждаващ знак за нейното възстановяване, което ще помогне на Кейт и Уилям да излязат по-силни от всякога. Нещо повече, планетите ни дават повече причини да бъдем позитивни. Като Козирог Кейт е благословена с изключително силен и издръжлив астрологичен подпис, докато стоманеният Сатурн и мощният Плутон също играят важна роля в нейната рождена карта. Това е изключително решителна и силна астрологична комбинация – успокояваща за всички, които изпращат сърдечни пожелания за нейното възстановяване“.

През тази година имаме общо 4 затъмнения – по две лунни и слънчеви. Вече отминаха лунно на 25 март и слънчево на 8 април. Предстои частично лунно с малка фаза на 18 септември. От България то ще може да се наблюдава при безоблачно време. Има и пръстеновидно слънчево на 2 октомври, което няма да се вижда от нашата територия.

Подредба

Деби Франк в интервю за в. „Сън” обяснява и за последните дни от живота на лейди Даяна. Астроложката казва, че е видяла в личната подредба на звездите на принцесата на Уелс затъмнение. Тя била много притеснена как да й го съобщи. Накрая й го казала, но Лейди Ди го приела като нещо много хубаво и положително. По това време Даяна била на седмото небе от щастие с връзката си с Доди ал Файед. Дори се говори, че чакала дете от него, но тази информация така и не е била потвърдена официално. На 31 август 1997 г. принцесата и Доди загиват в тежка автомобилна катастрофа в парижки подлез. Версиите по въпроса са много. Но отдавна се говори и за астрологична връзка, като се споменават различни прогнози.

Деби Франк е личен астролог на Даяна от 1989 г. до смъртта й на 31 август 1997 г. Двете се сприятеляват и в последните години от живота на принцесата се чуват или виждат почти всеки ден. Деби казва, че е видяла въпросното затъмнение в хороскопа на Даяна и й го е съобщила. Но принцесата не го приела за лошо знамение. Преди това в хороскопа й е имало още две затъмнения и всички те са били все с положителен знак. Първото затъмнение е било, когато е заченала принц Уилям, първородния й син. Второто затъмнение е било, когато тя се развежда с принц Чарлз. Третото затъмнение е, когато Даяна катастрофира фатално. Така затъмненията отново бележат съдбата на кралското семейство.

Множество световни астролози спорят и до ден днешен в колко часа е родена лейди Даяна. Появява се на 1 юли 1961 г., но за часа се спори. Твърди се, че е 14:00 лятно английско време. Но от Бъкингам обявяват официално 19:45, а един от биографите й смята за верен час 19:29. Часът е важен, за да се изготви вярна астрологична прогноза. Явно Деби Франк го е знаела, но така или иначе за останалия астрологичен свят часът не е известен, а това много е затруднявало прогнозите. Франк заяви, че прогнозите й са за 19:45 ч.

Деби е известен астролог, който практикува от 1984 г. В медиите като астролог тя има много трудове от 1994 г., когато започна да пише колона за хороскопи за списание „Ши“. Деби също прави хороскопи и колони за някои от най-големите медии в Обединеното кралство, включително „Дейли мейл“, „Сънди Експрес“, „Хелоу“, „Инстайл“, „Сънди мирър“, „Дейли мирър“. В шоуто на Стив Райт по BBC2 тя е чест гост астролог. Автор е на множество книги.