2

В ъпреки всичко има шанс за сформирането на правителство. Най-добрата коалиция в този исторически момент, която може да се направи, е между като ГЕРБ, ДПС и „Български възход“.

Това прогнозира пред „Телеграф“ топфеноменът - ясновидката Мария Асенова.

Тя направи още предсказания за политическата ситуация в страната, за водещите партии и лидери. Прозря и какво е близкото бъдеще на българския народ, на конфликта между Русия и Украйна, както и отношенията ни със съседните държави.   

Мария сподели, че дори има отговор Свише на въпроса къде греши българинът, когато гласува за n-ти път. 

Грешките

„Най-голямата грешка на българския народ е, че гласува емоционално. Гласува се по симпатии, или се търси непременно нещо ново. Българският народ трябва да се научи да гласува по интереси и да търси опита в политическите личности. Какво значи интереси – гледат се от всички страни политици и партии и техните политики – тези, които могат, и онези, които не могат. Сега всички са гракнали срещу Бойко Борисов, направиха го най-черния, но това е най-опитният политик в страната в момента. През цялото негово управление той правеше една умерена външна политика и не застраши България с нищо. Направи няколко срещи и с Ердоган. Това е нашият съсед. Взаимоотношенията между Турция и България трябва да са перфектни. Най-добрият човек, който може да ти подаде ръка в труден момент, е съседът“, изтъква  положителните страни на „старата-нова власт“ ясновидката. 

Шансовете

Тя уточнява, че в момента ситуацията за съставяне на правителство е 50 на 50. От информацията, която получава по свръхестествен път лидерът на „Български възход“ Стефан Янев е умерен политик. А на наследниците на СДС препоръча да забравят старите си вражди. 

„В ДБ трябва да се укротят. В политиката трябва да има компромиси. В Народното събрание не са се събрали да се обичат, да се харесват. Там са се събрали да коват закони и да работят в полза на народа. Новата партия, която дойде – ПП, са млади симпатични хора. България има нужда от нови хора! Но и бяха безкрайно неподготвени за управлението. Харесвам ги, образовани са, но неопитни“, изтъква феноменалната Мария Асенова. Тя уточнява, че лидерите на „Продължаваме промяната“ искрено са желаели да се докажат в управлението на България, но не са знаели как. 

Отцепване 

„В ПП има много читави и качествени хора, аз виждам, че там във времето ще има отцепване“, пророкува още  ясновидката. 

Нейната препоръка е при сформирането на коалиция и правителство всички лидери да се отдръпнат. „Борисов е сговорчив в момента, той подава ръка на всички, нека се отдръпнат всички лидери и да извадят синтеза от всяка партия, дори от служебното правителство, там има много читави хора, които могат да ръководят и които в момента го правят“, убедена е Асенова.

На въпрос дали ще има кой да поеме протегнатата ръка за коалиция и подкрепа ясновидката даде да се разбере, че светлина в тунела все пак има. 

„Има шанс да се направи правителство, защото и американците ги натискат. ЕС също. Всички лидери трябва да се отдръпнат и да изкарат можещи хора от своите партии, с които могат да работят в полза на народа“, споделя своето виждане феноменалната дама.

За ДПС коментира следното: „Там е един за всички и всички за един. Обединени са, подкрепят се. Мъдри, умни, можещи, опитни политици, последователни в своите политики. Възхищавам се на дисциплината им, последователни са в своите политики и са склонни на компромиси, а това е важно“, изтъква ясновидката. Завява още, че не вижда там да се страхуват от избори, дори напротив. В същото време Ахмед Доган продължавал да дърпа конците и да дава точните съвети.

Възможностите

Мария Асенова е оптимист, че България я чака добро бъдеще. От прогнозите й става ясно, че нещата могат да се оправят за нула време, но ни трябва стабилно управление. 

„Стабилни доходи и пенсии, което ще вдигне настроението на българския народ и оттам насетне ние сме трудолюбиви, ние можем“, вдъхва надежда прорицателката. А на въпрос има ли шанс за допирни точки между ДБ и ГЕРБ тя отговаря положително, стига лидерите да се дръпнат назад. Това ще отключи и партийните потенциали от потискани до този момент експерти и читави хора. 

„Отвътре ще излязат качествени хора. В много от партиите вътре ненавиждат лидерите си, когато държат здраво стола и не го пускат, защото от ядрото на партиите не могат да се изявят други хора“.

Огнената дама уточнява, че това важи за всички партии. За лидера на БСП топясновидката коментира следното: „За Корнелия Нинова не може да се каже, че не е мъдър политик. Тя не се дава лесно. Пусне ли ината в действие, равна на нея няма, това създава предпоставка за вътрешнопартийна омраза към нея. Не може да й се отрече, че е последователна в политиките на БСП. За пенсиите тя стои в основата да се увеличат!“

За обикновените българи Мария Асенова казва, че са стресирани и ще преживеят тежка зима заради високите цени на хранителните стоки, но направи и успокояваща прогноза: „За газа и горивата сме защитени. Ще оцелеем. Няма да бъдем на студено“. 

Войната

За войната в Украйна Мария Асенова обяснява, че и двете страни са виновни. „Междуличностната война между Путин и Зеленски предизвика тази война. Те се предизвикваха взаимно, дразнеха се, обиждаха се, заплашваха се и пламна война между два братски народа. В тази война печеливши няма. Много убити млади момчета, Украйна е срината. Какво спечелиха?“, 

пали се Мария. А относно конспиративните теории, е категорична, че няма чак такава намеса на САЩ в този конфликт, както се тръби. 

„Путин не можа да се примири, че Зеленски искаше да влезе в ЕС и че неговите граници щяха да бъдат застрашени от НАТО по негово виждане. Това е истината. Зеленски не си обърна внимание на криминалния елемент, който имаше в Донецк. Не може да се отрече, че там се убиваха хора, и бременни, и се палеха хора от криминални групировки“, казва си откровено каквото вижда Асенова. И прави знаменателна прогноза - „краят на войната се вижда, ще се споразумеят най-накрая на неутрален терен“. 

„В тази война няма да има победител. Авторитетът на Путин вече е сринат, защото начинът, по който насилствено мобилизира 300 000 руснаци да воюват в Украйна, разклати стабилността около него. В Русия има доста групировки, които работят срещу Путин. Има вътрешна опозиция“, разкрива ясновидката. 

Съседите

За отношенията на България със съседните държави казва, че към днешна дата с Турция са много добри, но тези с Македония са тежки и несправедливи.“ На въпрос какво ще става по оста София-Скопие прогнозира: „Ще клекнат македонците, защото нямат друг изход. Но ни мразят органически. Неоснователно. Езикът е един и същ, това са си наши българи. Те трябва да престанат вече да плюят България, защото от България виждат  добро. Много компромиси направихме по отношение на Македония, те нямат основание да ни мразят. Но ще клекнат, защото от ЕС ще поставят условия. Ритат, но ще приемат условията. Време трябва. ЕС ще положи всички видове усилия „не на омразата” и след това ще започнат да се нормализират нещата. И ние сме били под турско и византийско робства, трябва ли да мразим Турция и Гърция? Минало, заминало, годините са измили всичко старо, сега живеем в друго време – развиваме се, модернизираме се. В 21 век всеки трябва да разбере, че тая омраза трябва да спре, тя не носи нищо добро на никого“, категорична е ясновидката.

Българинът нямал духовна хигиена 

Българският народ е болен, твърди Мария Асенова, която освен ясновидка е и лечителка. Несигурността в работата, в бизнеса, в цената на живота карат хората да посягат към алкохол и наркотици, за да забравят проблемите си, казва тя.

„Хората са озлобени и отрицателни, и въздухът, който дишаме, е пропит с отрицание“, съжалява Асенова. Описва как десетки хора я търсят за помощ. Идват хора с всякакви проблеми – някое момиче не може да се омъжи, семейни проблеми, наркомани, бездетство, черни магически замърсявания, обърната съдба. Жената с паранормални способности първо провижда проблемът и после го отстранява.

„При много хора има липса на хигиена на духовното тяло. Така както къпем физическото тяло всеки ден, духовното има нужда от баня веднъж в годината поне. Това хората не го правят, не го разбират или не знаят как да го направят, ако не им се каже. И оттам започва осакатяването на живота – или не можеш да се ожениш, или се жениш пък се развеждаш, или не можеш да забременееш – вързана утроба примерно. Хората искат не просто да видя проблема, а да го реша. Когато се разболееш от грип, отиваш при доктор да те излекува, не да ти види грипа, защото ти си го виждаш и сам. Трябва проблемът да се изчисти, да се махне това, което пречи, и аз това правя, за да се случат нещата, които човек иска“, твърди Мария Асенова.

Дарбата й била орисана от Ванга

Мария Асенова отключва феноменалните си дарби като младо девойче. За себе си разказва, че е родена във Велинград. Когато била на 15 години, отишла с майка си и близки роднини за две болни деца при Ванга.

„Аз влязох последна. Влизам вътре, сядам срещу нея. Тя вдигна ръцете нагоре: „Ти що искаш? Те ке можеш!”, три пъти го каза. „Хайде, отиди си” и аз станах, а краката ми като олово ги почуствах. Излязох жълта като лимон и нашите навън се уплашиха да не ми е казала нещо лошо. След години ходих още няколко пъти при Ванга, поканена от неин близък, но сме били на двора в обща компания. Не е било, за да питам нещо за мой проблем. Говорехме за най-различни неща и хора. Но първия път като 15-годишно момиче бях още девойче. Постепенно започна да ми се случва да видя някаква опасност и предупреждавах мои близки – веднъж за запалено от забравена включена ютия перде, друг път, че роднина смята да се обеси, защото страда след смъртта на жена си. И намериха ножове под дюшека му, а той след няколко дни наистина се обеси. Просто виждах нещата. На един полицай пък казах, че няма рак на черния дроб, нищо че лежи в болница и че няма да го оперират, и така и стана. Видях обаче, че има сърдечен проблем“, връща се в спомените си Мария Асенова.

Тя разказва още и за своите сънища с петричката пророчица. „Сънувах веднъж Ванга, която пристига при мен с двама души – мъж и жена. Беше болна. Сложих я на бяло легло и я подмладих с 20 г. – стана хубава и жизнена. На другата нощ пак сънувах Ванга – карат ми я умряла. Викам: Чакайте бе, вчера я лекувах. А мъжът и жената ме попитаха: „Искаш ли да работиш с нас?“ Отговорих: Аз ще работя с Бог.“ 

Асенова споделя още, че е работила в две министерства. „Отначало само на колежки гледах“, разказва с усмивка Мария. Тя има висше икономическо образование. Казва, че от дете е много набожна. Стаята, в която приема днес, е като храм с десетки икони по стените. На въпрос дали българинът е безбожник, отговаря: „В повечето случаи не знае как да вярва, не че е безбожник. Има хора, които не знаят как да си поднесат молитвата, за да стигне горе.“