0

Т опла есенна палитра, къса дължина, семпла, елегантна и изчистена линия по отношение на декорацията – ето по този начин трябва да изглежда маникюрът ви през новия сезон. От бяла основа до наситения и считан за основен фаворит през студените месеци цвят бордо, дамите ще имат възможността да допринесат за красивото си излъчване, доверявайки се сляпо на последните тенденции.

Форма

Кръгъл, квадратен, тип балерина или стилето... От ключово значение е да изберете най-подходящата форма за маникюр, която да ви носи комфорт, но от друга страна – да бъде издръжлива и здрава. Най-популярен е квадратният, характерен със своите прави ъгли и силно изявени ръбове. Рядко е подходящ за дълги нокти, но има представителки на нежния пол, които го намират за симпатично и екстравагантно решение, отговарящо на разбиранията им за красота. Това е подходящ избор, особено ако плочката ви е малка, тясна и издължена. 

Следващата предпочитана форма е овалната, известна още като „по-високата сестра” на кръглата. Тя илюзорно удължава пръстите, затова е изключително разпространена и желана. Ако искате прекрасно допълнение към ненатрапчива визия – това трябва да бъде вашият избор. Съществува и среден вариант – овален квадрат. При него няма значение дали пръстите ви са къси или дълги, слаби или не толкова – подходящ е за всеки. Прочутият бадем е за хора, които имат здрави нокти. Те са най-лесно повреждащите се. Затова решението е или да носите гел лак, или да използвате силна козметика за здравина. В противен случай ще си навредите. Бадемът, както и формата балерина, са идеални за по-официални събития като сватби, кръщенета, рождени дни и пр. 

Стилето пък е изборът на жените, които обичат да са под светлините на прожекторите. Поддръжката му е честа и обикновено по-скъпа от обновения класически маникюр.

Гама

Сред водещите цветове се нарежда бордото. Обичаният цвят ще се наложи както като основа, така и като водещ при направата на декорации. Следван е от пастелната и една идея по-мрачна гама на червено, оранжево, жълто и кафяво. Комбинациите обикновено се базират на контраст, не стопроцентов, а преливащ. Например бежова основа на няколко пръста и кафява на останалите. За поредна година украските ще са сведени до минимум – без камъни, допълнителен блясък от брокат и пр. Ще преобладават графични рисунки, които ще изпъкват в стилна рамка. 

Целогодишен хит и абсолютна класика що се касае до маникюра остава френският. Ако се лутате в избора си, то с познатата бяла линия няма как да сбъркате. При него е от значение добрата арка. Изградена правилно, когато се използва акрил, база или гел покритие, придава завършеност на маникюра. 

Хидратирайте ръцете си всеки ден

Необходимо е да хидратирате кожата на ръцете си ежедневно, особено в по-студените месеци. Преди да закупите прочута козметична линия, направете малко проучване – каква е кожата ви и от какво точно се нуждае. Препоръчваме ви да заложите на биопродукти. Ефективни са кремовете с наличието на пчелен мед и восък. Също така не бива да забравяте, че добрата хидратация е отвътре навън. Т.е. приемането на течности е не по-малко важно.