0

П евицата Дара разкри, че тръгва на турне в Америка и смята да обиколи Лос Анджелис за 17 часа. Точно толкова време ще прекара тя там. „Аз съм рисков играч и ще пробвам. Градът е огромен и от точка до точка е поне по 2 часа и не знам дали ще го изтърпя“, разказа самата тя пред „Телеграф“ и разкри, че да отиде в Холивуд е мечта за нея.

Шега

Изпълнителката заминава отвъд океана до броени дни, а с нея ще пътува и един от най-известните ни изпълнители – Дони. Двамата ще зарадват българската публика в Щатите с най-големите си хитове и ще прекарат цял месец там. „Естествено, че се вълнувам. Все пак е първото ми турне. По принцип съм свикнала на тежка програма, но не съм свикнала да летя всеки ден по 2 или 3 часа на някъде. Да трябва постоянно да си оправям багажа, да знам кое къде ми е. Така че ще трябва освен да се вълнувам, да се концентрирам, за да не си забравя главата някъде в Америка. Да успея да се върна цяла в България. Иначе Дони преди около година и половина ми беше споменал за това турне. Попита ме дали искам да съм част от това пътуване, аз, разбира се, се съгласих, но мислех, че се шегува. Имах го предвид, но не го взимах на сериозно, защото все пак е малко трудоемко да отидеш до Америка. И то за толкова дълъг период, това са 18 участия. За моя радост имах много време да се подготвя психически“, разказа младата изпълнителка и добави: „Ние трябваше миналата година да заминем, но имаше проблеми, свързани с пандемията. Вече има много хора, които са си купили билети и казват, че ни чакат с нетърпение. Аз от моя страна съм подготвила 7 песни и мартенички“.

Певицата сподели, че въпреки че програмата им е доста интензивна, смята, че ще има достатъчно време и да разгледа. „Интересно ще е. Ние ще обиколим доста места. Ще ходим до Каньона, водопадите и всякакви интересни места. Дони ми каза, че ако успея да ставам всяка сутрин в 4 сутринта, ще разгледаме много. На мен пък ми е любимо да ставам рано, така че съм готова да посетя всички красиви места в Америка и да си направя готин концерт, снимки и видеа“.

Дует

Наскоро варненката пусна дует с друг хитов български изпълнител - Любо Киров. Тя разказа, че двамата общуват много добре и по този начин целият проект се получил много лесно. „Никаква тежест не сме имали през цялото време. Комуникацията ни е много приятна и лека. Не го приемам като тежка работа. Докато създаваш изкуство, ако не се чувстваш лек, значи нещо не е окей и не е правилно. За мен беше удоволствие“, разказа брюнетката.

„Като цяло в студиото се чувствам като на почивка, не го приемам като задължение. Така си чувствам всички занимания всъщност. Като съм на сцена се чувствам все едно съм на парти. Аз отивам на парти, хората отиват на парти и си правим кефа. И това ме кара да се чувствам доста заредена, дава ми сили да правя нови неща“, добави тя.

На въпроса в кое намира вдъхновение Йотова отговори: „Вдъхновява ме главно животът и това, което ми се случва в него. Това, което се случва на околните. Взимала съм чужди истории и съм ги правила на песни. Според мен трябва да се учим едни от други. Въпросът е да си създадеш един навик да пишеш, да твориш и да не спираш. Дори и в началото да ти идват най-тъпите идеи, впоследствие изскачат добрите. Трябва търпение. Ти може да скъсаш 10 листа и на 11-ия да събереш всички най-лоши неща и да създадеш най-хубавото. Човек, ако не може да се справи със стреса, ако не може да се справи с това да не му пука от хорското мнение, често може да създаде някакъв образ, който хората да харесат. Аз изобщо не се опирам на това кой какво харесва. Вярвам в себе си, в инстинкта си и така се съхранявам. Още повече хората, които са около мен, ми помагат за това нещо също“. 

Цели

Освен турнето, Дара си е поставила много нови цели за предстоящата година: „Искам да пусна едно EP – българско, да направя няколко големи концерта, да мога да стартирам може би два мои бранда, не са малки нещата. Но на мен ми звучи като напълно нормални за реализиране цели. Трябва да си уголемя двойно екипа сигурно. Аз работя с истински машини и знам, че всички дават всичко от себе си. Скоро ще излезе моя нова песен. Този път ще бъде на български език. Беше време, защото моята публика е забравила вече как пея български песни. Ще бъде интересно да видя реакциите на хората. Клипът вече е заснет и очаквам да видя какво се е получило. Ще бъде сингъл“. 

Хармония

Напоследък голяма част от колежките на Дара се ориентираха към попфолк жанра. Самата тя не се вижда там: „Според мен това е нещо, което вътрешно ги е теглило и в миналото. Сега това е нещо, което успява, не искам да засягам никого, но виждаме от публиката какво се харесва. И е нормално, когато видиш какво е актуално и как може да се храниш от него, да отидеш натам. А ако това нещо и преди това ти е харесвало, ти дава още повече причини да се насочиш натам. Не се виждам в попфолка. Аз не си поставям граници. Обичам всички стилове по равно. Не съм си дала спирачка над това да творя каквото и да било. Не трябва да имаш задръжки, но просто да го правиш като ценител. Да го правиш както трябва, независимо дали е рок, джаз, поп“.

Певицата съветва всички млади колеги да следват себе си и инстинкта, за да имат успех в професията. „Да не се вглъбяват в това кой какво ще си каже. Да не вземат на един човек мнението много на сериозно. Когато твориш, трябва да си си във филма и докато не довършиш един проект, да не искаш много, много мнения, защото това ти разваля хармонията. Важно е човек да си вярва, а оттам насетне всичко е съдба. Аз не мога да кажа, че съм имала парче, за което съм гарантирала, че ще е 100-процентов хит. Не можеш да ги гарантираш тези неща, така че правете си каквото ви кефи!“

Покемон

Себе си Дара определя като анимационен герой. „Определям се като нещо смесено между Дора изследователката, Спондж Боб и още няколко анимационни героя. Най-вече като Покемон, защото мога бързо да се адаптирам във всякакви ситуации без проблем. Много обичам да търся нови неща, да търся себе си по нови начини, да изследвам света. Смятам се за човек на приключенията“.

Вижда опора в мъжа до себе си

Наскоро певицата отпразнува една година със своята половинка Ервин Иванов. Той е доктор по фармакология. Юбилея честваха на едно от най-екзотичните места в света - Занзибар. „Връзката ми ме научи да обичам повече. Да бъда по-свободна, дава ми крила, чрез които се чувствам свободна, и щастлива, и себе си, и окуражена. Виждам опора най-вече в него, което е най-важното“, разказа влюбеното момиче.