0

М ъжете са били маймуни, докато не срещнали по-развитите жени, които ги очовечили, гласят изводите на мащабно изследване на най-сериозните умове в науката отвъд океана.

Теориите за извънземно нашествие донякъде намериха потвърждение на странно място – проучване на един от най-престижните университети в областта на генетиката – Мичиганския. Така излиза, че всъщност в Библията нещата са малко преобърнати и по-скоро мъжете произлизат от древните маймуни, а жените са от друг вид, най-вероятно извънземен или казано с поетичните висоти на древните – Адам е произлязъл от реброто на Ева. „Проучванията тепърва продължават, но показват изненадващи резултати“, отсича ръководителят на проекта Майкъл Бьорн. Наложило се освен генетици, изследващи ДНК, да бъдат включени още биолози, психолози, лингвисти и специалисти от други дисциплини.

Видове

Било установено, че жените са били в предисторическите времена с по-висока степен на развитие от мъжете. Съвпадението между гените на мъжете и шимпанзетата е на 98% и разликата е само два. Докато при жените разликата е 9 и точно тези проценти не могат да бъдат обяснени с нищо, което съществува на Земята. Което светкавично навежда привържениците на теориите за извънземни от древността, че нежният пол е автентичният наследник на извънземните, докато силният взима гените на местните видове. Така излиза, че явно в далечното минало тук е кацнал извънземен кораб – в Африка или на друго място. И от него са слезли жени, които са спали с мъже от местните човекоподобни маймуни. Или поне са правени експерименти между извънземни женски екземпляри и мъжки човекоподобни.

Резултатът е, че след 10-12 поколения се получава един устойчив общ вид.

Разбира се, изследването на Мичиганския университет не говори за извънземни кораби, а сочи, че жените произлизат от неизвестен за науката човекоподобен вид, който може би не е извънземен, а си е местен, но това са първите открити досега следи от него – само в генетиката, не в археологията.

Мисъл

Според логиката на Бьорн красивите, добре поддържани и по-развити в мисловната дейност жени, които са еволюирали от неизвестен засега прародител, се сношавали с дивите и физически по-силни мъжки индивиди от онова време, които били най-вероятно ловци. Двата вида по това време заедно съществували на Земята - независимо дали от този на жените имало мъжки индивиди, но гените са предали силните ловци. При появилата се необходимост за продължението на рода по-развитите жени решили (или им се наложило) да опитомят дивите мъже. Избирали си силни, но склонни към учене самци и ги подложили на един вид опитомяване. Започвали да им преподават различни неща, като ги учели на своя език, може би и на писменост. Постепенно дивите ловци мъже започнали да се цивилизоват. Най-вероятно резултатът не бил винаги положителен, но с напредване на поколенията това се случвало в хода на еволюцията, която била стимулирана от находчивите жени. Оказало се, че двата вида можели да имат общо поколение, което скоро започнало да възприема неща, непосилни за мъжете предци. Така момчетата започнали да онаследяват от майките си развития разум и станали по-интелигентни. И мъжете вече започнали да възприемат речта и да я използват за контрол върху жените. „Ако мъжът преди е трябвало да влачи храната в дома и така да спечели благоразположението на жената, то с времето вече измислял сладки приказки, които да допаднат на жените. Използвали думите като инструмент за контрол над жените и за неговото развитие може би са трябвало да изминат хиляди години. Мъжът е трябвало да измисли сладка приказка как е убил лова си, как е защитил семейството, независимо дали това се е случило или е само фантазия. А жените са обичали да слушат, харесвали говора на мъжа. И по този начин започнали да се появяват митовете и легендите“, твърди изследователският екип, предвождан от Бьорн.

Книга

що се отнася до библейските легенди, то явно създаването е било от жената към мъжа и Адам произлиза от реброто на Ева. По света и особено в Щатите съществува една теория, според която Бог е жена. Изповядват я много знаменитости, сред които и актуалният със скандалите около него Пъф Деди.

Според библейските легенди небесни ангели се сношавали със земни жени и от това се родили гиганти. Но ако тази теория с ДНК потвърждения е вярна, то тогава излиза, че тези ангели са били жени и те се сношавали със земни мъже (независимо дали последните са с два процента разлика от шимпанзетата или по това време отличията са били по-малко).

Според изследователите от Мичиган мъжете постепенно са успели със сила и с използваното от наученото от майките им слово да придобият власт и да изградят патриархални общества. „Но никой не знае кога ситуацията ще се промени. В края на краищата, жените са първите, които еволюират в следващия етап, изпреварвайки мъжете. И след това най-вероятно силният физически пол отново ще се окаже просто инструмент за манипулация в сръчните и нежни ръце на съблазнителките“ - възкликва Майкъл Бьорн.

Съвременни проучвания на други учени твърдят, че в древността са съществували няколко различни вида човекоподобни маймуни, които може би по едно и също време са започнали да еволюират – едни по-бързо, други по-бавно. Официалните предположения са, че това нещо се е случило в различни региони на Африка, като предците на хомо сапиенс – тоест на съвременните хора, са обитавали райони около Рифтовата долина – голям район в Източната част на Африка, както и някои райони в южната част на континента. А след това са тръгнали на север и се разпространили по другите континенти. Не всички учени обаче са съгласни с това. А тези проучвания от Мичиган дават нови измерения на познанията за древните събития. Извънземни или не, но явно жените имат в гените си основната способност (а и разум) да се приспособяват и в това отношение те са активната страна, докато мъжът е по-пасивният в приспособяването. Поне според тази теория така излиза, но както пееше Васил Найденов - „А дали е така? Кой ще ми каже?“.