0

С ептември – месецът на сватбите. През 2022 г. бъдещите булки ще насочат вниманието си към изобилието от бижута, най-желани от които – украшенията с перли и злато. Комбинацията на медения нюанс и бялата гама се оказва предпочитана, а семплата линия позволява пълен набор – тиара, обеци, гривна, пръстени и пр. Като принцеси от приказките ще бъдат дамите, които в един от най-специалните дни ще заложат на класиката – диадема със скъпоценни камъни и дълъг воал. Този сезон обаче противно на очакванията косите им ще бъдат спуснати и все пак така оформени, че дори миниукрашенията на ушите ще бъдат забележими.

Черти

Украшение № 1 ще бъдат именно обеците. Те са от аксесоарите, които прекрасно допълват външния вид и стайлинга на една жена. Подбрани правилно, могат да накарат всяка красива черта на лицето ви да изпъкне, както и да откроят и да поставят фокуса върху това, което сте избрали да облечете, а именно – сватбената бяла рокля. Дизайнерите предлагат огромно разнообразие – от висулки, през миниатюрни форми до огромни халки – изборът зависи от формата на лицето ви. Ако все още не сте установили кой е най-подходящият модел, то може да се посъветвате със специалисти, които неминуемо ще се погрижат за добрия резултат. Освен халките, обсипани с перли, които от своя страна могат да бъдат разположени на различни позиции, в различна големина, форми и дори цветове, е добре да се фокусиране върху основата под тях. През последните пет години съчетанието на злато и сребро е не само често срещано, а напълно търсен ефект. Ако все пак сте фенове на златното старо време – спрете се на един цвят, една линия, едни и същи форми и един очакван външен вид, но пък достоен за похвали! Освен идеално оформените халки нестандартните форми също набират популярност, това са т.нар. извънземни обеци. Срещат се модели напълно противоположни един на друг, обединени от гамата и използваните камъни. Прибрана коса? Изборът ви ще е още по-лесен – изберете внушителни модели, такива, които стопроцентово да насочат погледите към вас.

Дръзки

Ако идеята за обеци обаче не е по вкуса ви, то винаги може да заложите на колие или гривни. Любопитно е, че нежните украшения, обвити около китката, не са фаворит, не и този сезон. Дамите избират обемни бижута – с камъни, мъниста или пък няколко на брой, така че да подчертаят ръцете си. Има случаи, в които обаче и това не задоволява капризите на истински екстравагантните жени, затова насреща са тиарите. Нежният пол бяга от момичешката нежност и пр. – жените искат да са дръзки, секси и провокативни. Затова избират тежките тиари. Част от моделите комбинират камъни и велур, други са свързани с воала, за удобство, трети включват в състава си пайети и мъниста. А по отношение на пръстените – махнете всичко излишно. Там трябва да има два броя – годежен и халка, подчертаващи личното ви усещане за стил в специалния ден – вашата сватба.

Край на дантеления жартиер

Свалянето на жартиера е най-сладката част за младоженеца, който може да бъде допълнително изненадан. Избягайте от скуката и отхвърлете всички предложения за лек дантелен жартиер – не живеем през 90-те. Сега е време за закачки – тюл и лъскави ленти, отново перли или надпис, който да е достъпен само за вашия любим – защо не? Нашият съвет е да изберете бял жартиер, но не в снежната гама, заложете на топъл нюанс с оттенък на карамел, розово злато и пр.

Или пищни обувки, или аксесоари

Сватбена рокля, воал, бижута, аксесоари, обувки... Наистина ще е трудно да комбинирате всичко задължително, така че да не изглежда кич. Има дами, които живеят, за да вървят на висок ток и не, не е само екранната Кари Брадшоу от “Сексът и градът”. Ако високият ви ток е допълнително декориран, то оставете акцентът върху тях. В противен случай ще избягате от общата рамка и визията ви може да претърпи критики или неодобрение.