0

М узиката не само може да подобри качеството на секса, който правите, но и да превърне любовната ви игра в много по-въздействаща.

Истината е, че шумът на чаршафите не може да бъде определен за много възбуждащ. Хубавата музика може да изиграе много по-голяма роля. Това има своето елементарно обяснение - музикалните звуци действат положително на химията в мозъка и помагат да се настроим на секси вълна и да се отпуснем.

Съблазняване

Слушането на музика преди секс е нещо като стандартен подход, когато става въпрос за изкуството на съблазняването. Има реални причини за това. Оказва се, че хората, които слушат музика, са много по-готови за секс, отколкото онези, които не го правят и дори от такива, които използват слушалки.

Според проучване сред 30 000 души, проведено от невролога Даниел Левити в Щатите, ако слушате музика в дома си, желанията за сексуални забавления се увеличават драстично. 67% от анкетираните съобщават, че правят повече секс, когато в къщите им редовно звучи музика. Проучването установява също, че тези, които слушат музика у дома, прекарват средно 3 часа и 13 минути повече време заедно седмично в сравнение с тези, които не слушат. Това подобрява така необходимата интимност.

Според проучване определена мелодия може да повлияе на интереса ви към потенциален сексуален партньор. Проучването установява, че участниците, които са слушали сексуално подтикващи звуци, преди да преценят възможните партньори, са били много по-склонни да искат да правят секс.

Думи

Думите в една песен също могат да повлияят на подсъзнанието, а от там и на желанията. Когато думите в една песен, освен звученето й, са изцяло на любовна и секси тематика, вероятно ще завършите със сексидея в главата.

Според друго проучване музиката има същия ефект, предизвикващ удоволствие върху мозъка, както други преживявания, които ви карат да се чувствате добре, като оргазъм или употреба на някои стимуланти. Изследователите изследвали изображения на мозъка, докато субектите слушат музика. Те откриха, че същите области на мозъка светят, когато слушаме любимата си музика, както когато изпитваме сексуално удоволствие. Проучването показа, че когато се задръстим, мозъците ни са наводнени с допамин, химикала на удоволствието - същия химикал, предизвикан от по-скандални пороци. Когато имате „правилната“ музика, вие сте способни на всичко. Включително получаване на среща.

Според френско проучване слушането на положителна музика може да улесни намирането на контакт с потенциален партньор. Изследователите разделят субектите на две групи. Едните слушали романтична музика, другите - неутрални звуци. Резултатите установяват, че жените, които слушат романтични песни, са по-възприемчиви към мъжкия интерес от тези, които не го правят. Проучването установява също, че 30% от американците се наслаждават на музика по време на секс, а 25 процента вярват, че музиката наистина прави секса по-добър. Така че следващия път, когато искате да сключите „сделката“, уверете се, че имате готов плейлист за избор. Това може да промени всичко.

*Автор: Василена Маринова