0

Л ятото е един от най-чаканите сезони и съвсем очаквано – това е времето за промени, добро настроение и споделен смях. Вечерите на открито изискват специална визия – и докато през зимата връх сред бижутата са тежките колиета и гривни, то през август аксесоар №1 са обеците. Изправена стойка, опашка, лек грим и обеци – тайната рецепта на всяка стилна дама, умееща да провокира интерес към себе си.

Блясък

През 2022 г. екзотика краси ухото. Изборът фаворит и за малките, и за големите дами са мидите. Особено украшенията, оцветени в нюанси на бяло, розово и сиво. Основата може да бъде златиста или сребриста в зависимост от личните предпочитания на жената. Мидите могат да бъдат една или няколко на брой, разположени в горната част, средата или на върха на висулката. Минимоделите залагат на миди в кръгла форма. Декорацията е семпла – камъче или блясък като оттенък. Овалните форми са подходящи както за всекидневна визия, така и за по-официални събития. “Открояват се дебелите обеци с обръч от всякакви размери, по-малките са идеални за всеки ден. За привличаща вниманието вечерна визия можете да носите дебели XL обръчи. Време е да заложим на дълги и цветни обеци, за да популяризираме перфектната рамка за нашето лице”, казват още специалисти.

Дуо

За плажа комбинацията са обеци и гривна, но за крака! Нещо старо, нещо любимо, но и нещо представено по различен начин – този път гривните падат свободно, някои от които се увиват по два или три пъти около глезена. Гривните от миди включват още мъниста, имитиращи перли. Комбинацията се оказва ключова за визията, особено ако аутфитът е в рамката на светлата гама. За спортната визия вместо сребърни синджири дизайнерите избират цветни плетки – в червено, зелено, оранжево, лилаво, синьо и пр. Ако сте почитатели на пъстрите бижута, то не се колебайте и заложете на няколко цвята.

Важно правило е глезенът да не се крие от дълги крачоли. Кожата ви трябва да диша. А смисъл от обеците почти няма, ако ги криете зад буйни къдрици например. Затова коафьорите съветват – ниски опашки или високи кокове. Декорирани с тънък ластик или фиби в сходен цвят с косата. Повечето от представителките на нежния пол споделят, че се чувстват едновременно стилни и комфортно, залагайки на небрежно хваната опашка в долната част.

Декорирайте дрехите си

Мидите и перлите могат да бъдат използвани още като декорация за плажните шапки или плетените чанти. Не си правете труда да търсите находки в огромните магазини – създайте свой шедьовър. Ако успеете да ги зашиете или залепите без видими следи, насочете погледите си към старите дрехи – развихрете въображението си и направете така, че всички погледи да сочат към вас – на плажа, улицата и в офиса. Не ги боядисвайте сами, рискувате слоят да се нарани при прането или почистването с препарати. А и естественият вид винаги печели добрите оценки.

Халки за овалните лица, тип сълза за квадратните

За овално лице са подходящи почти всички форми орнаменти, но дълги и тесни, тъй като те са визуално правят по-привлекателно лицето. Най-подходящи за овално лице са и кръглите обеци във формата на халки, както и големи изпъкнали клипси. Тази форма на бижута ще направи лицето по-дръзко.

На жени и момичета, които имат много тясно лице, може да се препоръчат квадратни или триъгълни обеци. Не е добре да се носят бижута във формата на плоски шушулки и с форма на сълза.

Жени с квадратно лице са по-рядко срещани, но те имат по-добра възможност да омекотят грубите черти на лицето, ако изключат обеци с плоска основа и ги заменят със заоблена основа. Така например добър вариант би бил дълги овални обеци с формата на сълза.