0

С редно около 27% от всички наши сънища имат сексуално съдържание, показва анкета.

Над 80% признават, че поне веднъж в живота си са сънували секс. Въпреки че има много теории за ролята, която сънищата играят в човешката психика, някои теоретици вярват, че те ни позволяват да разиграем потенциални сценарии на силно желани от нас неща.

Нормално

Не се притеснявайте, ако сънувате секс с шефа или с непознат. Секссънищата са напълно нормални и носят ценна информация, според тълкувателя на сънища Лаури Льовенберг. Обикновено характерът на сънищата е свързан с някакъв аспект от вашия реален живот и има послания или уроци, вплетени в тяхната символика. „Основното нещо, което трябва да имате предвид, когато се опитвате да разберете вашата сексуална мечта, е, че тя рядко е за физически съюз, който искате, а повече за психологически.“ Според Льовенберг: „Ако наистина искате да спите с този човек в реалния живот, вие вече знаете и нямате нужда от сън, за да ви каже това.“

Има ограничени изследвания за това какво означават сексуалните сънища. Значението на съня може да бъде трудно за изучаване, тъй като те са субективни за човека, който ги преживява, и не винаги са лесни за запомняне след събуждане. Зигмунд Фройд в началото на 19 век обявява, че сънищата са съзнание и подсъзнание.

С учител

Имайки предвид, че да спите с някого насън, често представлява желание за качество, което този човек притежава, сънуването за шеф или учител може да означава, че „искате качествата на шеф“, обяснява Льовенберг. „Искате повече власт, искате да отговаряте и да вземате по-твърди решения. Възможно е също така да искате да влезете в добри отношения с шефа или да се свържете с него по някакъв начин, така че да ви уважават.

Непознат

Ако сте мечтали да правите секс с непознати или хора, които едва познавате, може да не сте сигурни какво в тях харесвате или искате да се превъплътите. В този случай Льовенберг предлага да разгледаме какво се откроява в мечтания герой. „Може би са много мускулести например“, казва тя. „Ако някаква характеристика или черта наистина се откроява за човека в съня, това е, което те представляват. Така че мускулите биха представлявали вашата собствена способност да бъдете силни, да се справяте с трудни ситуации и мускули през нещо трудно.“

С бивш

Не е необичайно да сънувате бившия си и най-очевидната причина е, че може просто да ви липсва, обяснява Льовенберг. „Ако сте в сух период или сегашната ви връзка не е удовлетворяваща по отношение на секса. Ако това е бивш, от когото се радвате да се отървете, да правите секс с него насън всъщност може да е индикация, че се примирявате с тази връзка и я оставяте да си отиде“.

Със знаменитост

Проектираме много върху известни личности. И обикновено, ако мечтаете да спите с такъв, има нещо, което искате да вземете от тях. „Запомнете, връзката е името на звездата, с която мачкате чаршафа на сън. Ако това е филмова звезда, вероятно има качество в героя, който са изиграли, което желаете.

На публични места

Доста обичайно е да мечтаете за секс на публично място. Местоположението е важно в сънищата, казва Льовенберг, отбелязвайки, че това насън може да представлява загриженост за статус или признание. И в зависимост от това с кого спите, може да търсите признание за качествата, които този човек притежава.

*Автор: Василена Маринова