0

„Искам психична експертиза. Аз вече казах, че съжалявам.“ Това са само част от претенциите, които бившият барман Веско Вълчинов отправи по време на заседание на Софийския градски съд. Мъжът е подсъдим за жестокото убийство на своя приятел Кристиан Пеев.

Освен да му бъде направена експертиза, Вълчинов дори се възмути пред съда,че в обвинителния акт срещу него никъде не било записано, че той е съдействал на разследващите да разкрият истината за убийството на Пеев. И изрично поиска това да бъде сторено.

Вълчинов остава зад решетките

 Вълчинов остава зад решетките
Бойко Кичуков

Всъщност униформените сгащват Веско в столичен хотел със сак, пълен с багаж. Според разследването той се е готвел да избяга след убийството. На една от първите мерки за неотклонение тогава Вълчинов се оправда, че си взел стая в хотел, за да се успокоял и да си прочисти ума.

Касапница

Пеев бе убит в началото на август миналата година в жилище, обитавано от подсъдимия на столичната ул. „Г. С. Раковски“. Докато близки и приятели издирват Крис, който внезапно изчезнал, на столичната улица съседи сигнализират за проблем с канализацията. Била запушена. Когато идват работниците и отварят шахтата, се натъкват на зловеща гледка.

Криминалисти правят оглед на местопрестъплението

 Криминалисти правят оглед на местопрестъплението
БТА

Веднага на място пристигат и криминалисти. Според обвинението Веско е размазал главата на Пеев с 4-килограмова гира, а после го е разфасовал. Част от останките били изхвърлени в канализацията, а друга била заровена на Витоша. Двамата се познавали добре. Според разследването те се скарали за неосъществен бизнес проект за добиване на криптовалута, както и за 2000 лв., които Веско дължал на Крис.

Барманът убиец и Пеев (вдясно)

 Барманът убиец и Пеев (вдясно)
Instagram

Във фаталния ден бившият барман примамил жертвата в дома си и там го нападнал. Според обвинителния акт, след като на Пеев му била нанесена тежка черепно-мозъчна травма, на Вълчинов му се сторило,че жертвата помръднала и за по-сигурно му прерязал и гърлото. След това се заел да реже тялото.

Замитане

За да се отърве от трупа, Веселин викнал на помощ Константин Суботинов, с когото са бивши колеги. Последният бе обвинен в лично укривателство. През лятото на тази година той дори бе осъден условно заради това.

Пред разследващите Суботинов разказва, че щом се качил в жилището на Вълчинов на ул. "Раковски" и видял нарязания труп в банята, излязъл на балкона и 40 минути пушил цигари. След това се заел да му помага в прикриването на следите. Купили препарати, почистващи материали, лопати и чували и започнали да "опаковат".

Кооперацията, в която се разиграла касапницата

 Кооперацията, в която се разиграла касапницата
Телеграф

Част от чувалите натоварили в колата на Суботинов, а другата част качили в такси, което наели. Като стигнали до кв. Бояна, до гориста местност на Витоша, освободили таксито и Константин започнал да копае дупка. Сложили там чувалите и ги заровили. После замаскирали мястото, за да изглежда като стърнище. В друга дупка заровили препаратите и предметите за почистване и ги затрупали с камъни. Вещите на жертвата пък изхвърлили в кофа за боклук в Бояна.

Претенции

През изминалата седмица Софийският градски съд по време на разпоредително заседание даде ход на процеса срещу Вълчинов. Тогава бившият барман и защитата му поискаха той да бъде пуснат от ареста.

Пред съда беше представен нотариален акт на имот във Враца на името на майката на подсъдимия. Именно там Вълчинов искал да се прибере, в случай че съдът измени мярката му за неотклонение.

Магистратите обаче оставиха молбата му без уважение с мотива, че има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление. По неофициална информация имотът, станал сцена на кръвопролитието, е бил продаден.

По време на разпоредителното заседание като частен обвинител и граждански ищец бе конституирана само майката на Крис - Таня. Съдът допусна за съвместно разглеждане иск в размер на 1 млн. лева.