0

З а осми пореден път на брега на река Вит край село Ъглен, Луковитско, бяха проведени Витските риболовни празници. Все повече включеният в тях риболовен турнир привлича предимно млади хора. Доказателство е това, че тази година 9-годишната Габриела Василева от Садовец спечели турнира по улов на речна риба на плувка. Отново подрастващи риболовци заеха призовите места.

Награди

На второ място се класира 11-годишният Валентин Денков от Плевен, а на трето – 12-годишният Ивайло Кръстев от София, който улови най-голямата риба в състезанието и допълнително получи специалния приз на ЛРД „Сокол“ – Луковит.

Витските празници в Ъглен се организират ежегодно по идея на писателя Йото Пацов и под патронажа на кмета на община Луковит Иван Грънчаров. Двучасовата риболовна надпревара, сред впечатляващия Ъгленски карст и благодатните води на река Вит, се провежда при превъзходна организация от страна на кмета на селото Красимир Кръстев, местното НЧ „Отец Паисий 1926“, ЛРД „Сокол“ – Луковит, ЛРД – Ъглен, и местни бизнесмени. Медийни партньори са предаването „И рибар съм, и ловец съм“ на радио „Христо Ботев“ и списание „Лов и риболов“.

Деца

Наградата на кмета на Ъглен за дебют получи 7-годишният Мартин Милчев от Тодоричене. Мария Ботева от Торос беше удостоена с приза на НЧ „Отец Паисий 1926 г.“. Председателят на ЛРД – Ъглен, Стоян Кутов, връчи награда за най-опитен риболовец на Цветомир Василев от Садовец. С приза на хотелски комплекс „Иглен“ бе поощрен най-малкият участник - 4-годишният Никола Тихолов от Луковит.

За отличното съдействие при провеждането на Витските празници специалната награда на кмета на община Луковит Иван Грънчаров беше присъдена на Ловно-рибарската дружинка в Ъглен.