0

О ще от многото чудесни рецепти на Иван Звездев, този път с тесто и месо, видени на zvezdev.com.

Рогчета с кашкавал и шунка

Необходими продукти:

  • 1/2 кг брашно
  • 125 г краве масло - 1 пакетче
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 100 г кашкавал
  • 10 г шунка
  • 2 яйца + 1 жълтък
  • 1/2 кубче мая
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Маята се поръсва със захар и стрива с лъжица. Покрива се с 1 с.л. брашно, налива се 50 мл топла вода и разбърква. оставя се за 10 минути да втаса. Пресява се брашно и оформя на кладенче. Слага се киселото мляко, две яйца и 100 г разтопено масло. Посолява се и изсипва втасалата мая. Замесва се тесто, което трябва да е меко и еластично. Оставя се за 10 минути да почине покрито с фолио. Отпочиналото тесто се разделя на 12 еднакви топчета. Всяко едно топче се разточва в елипсовидна форма и в средата се поставя по малко нарязана на дребно шунка и настърган кашкавал. Затваря се на две и краищата се заострят. Рогчетата се оставят да втасат за около 1 час, след което се намазват с разбит с две лъжици вода жълтък. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна, в по-ниската й част за 19 минути.

Бурито пица с кайма

Необходими продукти:

  • 6 пшенични питки тортила (лаваш)
  • 300 г кайма
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.л.чубрица
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. сминдух
  • 200 г кашкавал
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

В купа се счупват яйца. Слагат се всички подправки и разбъркват добре с вилица. Добавя се каймата и отново се омесва добре. Взема се една тортила и върху нея се нанася от каймата. В средата се поръсва с настърган кашкавал. Така пицата-бурито се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 8-10 минути, като се слага в средата. Може да се изпече и на функция грил или горещ въздух.