Н а az-gotvia.bg намираме интересни рецепти за вкусни неща, в които има пилешко месо. Стават и за основно, но и за предястие.
Ризото със сметана и кашкавал
Продукти:
- 1 ч.ч. ориз
- 1 морков
- 300 г бяло пилешко месо
- 150 г гъби
- магданоз
- сол
- черен пипер
- 100 г кашкавал
- 2 с.л. заквасена сметана
Приготвяне:
Запържваме последователно морковите, гъбите и пилешкото месо. Добавяме ориза, предварително измит. След като запържим и него, започваме да добавяме по малко вода и го задушаваме, като бъркаме непрекъснато. Когато оризът е почти готов, добавяме сметаната и подправките и задушаваме за още около 5 минути. Сервираме ризотото, като поръсим всяка порция с настърган кашкавал.
Месо с крутони
Продукти:
- 3 филийки хляб
- сол
- червен пипер
- чубрица
- олио
- сварено пилешко месо
- 2 сварени картофа
- кашкавал
Приготвяне:
Хлябът се нарязва на кубчета, които се изпържват за кратко в олио. Още докато са топли, се поръсват със сол, червен пипер и чубрица и се разбъркват. В чиния се слагат нарязаното на хапки пилешко месо, сварените и нарязани на кубчета картофи, крутоните и върху тях се настъргва кашкавал