0

Н а az-gotvia.bg намираме интересни рецепти за вкусни неща, в които има пилешко месо. Стават и за основно, но и за предястие.

Ризото със сметана и кашкавал

Продукти:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 морков
  • 300 г бяло пилешко месо
  • 150 г гъби
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • 100 г кашкавал
  • 2 с.л. заквасена сметана

Приготвяне:

Запържваме последователно морковите, гъбите и пилешкото месо. Добавяме ориза, предварително измит. След като запържим и него, започваме да добавяме по малко вода и го задушаваме, като бъркаме непрекъснато. Когато оризът е почти готов, добавяме сметаната и подправките и задушаваме за още около 5 минути. Сервираме ризотото, като поръсим всяка порция с настърган кашкавал.

Месо с крутони

Продукти:

  • 3 филийки хляб
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сварено пилешко месо
  • 2 сварени картофа
  • кашкавал

Приготвяне:

Хлябът се нарязва на кубчета, които се изпържват за кратко в олио. Още докато са топли, се поръсват със сол, червен пипер и чубрица и се разбъркват. В чиния се слагат нарязаното на хапки пилешко месо, сварените и нарязани на кубчета картофи, крутоните и върху тях се настъргва кашкавал