0

В страхотната жега, която е завладяла страната, лекарите напомнят, че жегата крие опасности, които заплашват здравето на хората. Горещините и силното слънце са опасни, независимо дали хората са на почивка, на работа или у дома. Освен обичайните съвети да пием повече вода и да не излизаме в най-горещите часове от деня, лекарите препоръчват и да се въздържаме от секс в жегата - особено ако имаме здравословни проблеми - и да пренесем ласките на възможно най- прохладното място.

Ласки

Стая с климатик и плътни пердета може да ни спаси от опасности и да ни предостави възможност да се отдадем на дълги ласки. Всъщност изследване на американски сексолози доказва, че климатикът дори се явява афродизиак и помага за това хората да се занимават със секс въпреки горещото време. До този извод достигат те, изучавайки демографските показатели в САЩ за последните 80 години и съпоставяйки температурите с тези през  последните години. Изследователите прогнозирали, че повишаването на температурите на Земята като цяло ще доведе до снижаване на раждаемостта, тъй като хората ще започнат да правят по-рядко секс. Учените установили, че ако средната дневна температура надвиши 26 градуса, то раждаемостта в следващите месеци жега намалява. Според специалистите горещината оказва сериозно влияние върху интимните отношения на хората. Мъжете например са изложени на особено голям риск от провал в леглото. При температура над 30 градуса представителите на силния пол невинаги имат сили да доведат нещата докрай. Дори при нормална стайна температура от над 20 градуса при оргазъм честотата на сърдечните удари достига до 200 в минута, а кръвното скача до 230 при нормално 120 на 80, припомнят сексолозите. Те съветват мъжете над 40 да се отдават на сексуални забавления само по-късно нощем, и то в охладени помещения. Подобна преумора в жегата е особено опасна за хората със сърдечни проблеми и ги излага на риск от пристъпи и инфаркти. Експертите препоръчват дамите да бъдат по-активни и да пазят своите половинки, особено ако са по-възрастни. В жегата следва да се избягва употребата на каквито и да е медикаменти за повишаване на потенцията, тъй като значително повишават артериалното налягане, което може да се превърне в хипертонична криза или инфаркт.

Лед

За бъде сексът в горещините  по-приятен и за двамата, следва на първо място да се откажат от бързите темпове. По-добре е ласките да са бавни и да се правят по-дълги почивки. Това ще позволи избягване на прегряване и ще спомогне за спестяване на сили. Също могат да се охлаждат един друг, прекарвайки кубчета лед по тялото на партньора. Голямо значение има и изборът на правилна поза. Сексолозите препоръчват в жегата да се откажем от позите, предполагащи твърде тесен телесен контакт. Добър вариант са кучешката, ездачка и 69, като се стараете да предизвикате да се накланяте прекалено много над партньора. В жегата също може да се мине и само с орален секс, тъй като не е толкова изморителен.

*Автор: Василена Маринова