0

О стават броени дни до най-чакания празник през септември – 15.09., даващ началото на куп емоции и преживявания в живота на учениците. Ако все още не сте обособили кът, където децата ви да усвояват нови знания, то забавлението за вас като родители тепърва започва!

През този сезон на мода е семплият дизайн, подчертан от наличието на повече естествени материали - като органайзери от бамбук или възглавници от чист памук. 

Обзавеждане

При добра организация ще се справите със създаването или трансформацията за 3-4 дни. Първият етап е обвързан с почистването. Преди да реализирате представите на най-малките, трябва да се освободите от ненужните вещи - от счупеното бюро до протърканите подвързии на тетрадките. След като се сдобиете с необходимото свободно пространство, е ред да освежителния ремонт, само в случаите, когато е неотложен. Обзавеждането ще ви загатне, че сте на половината път. Разнообразието на пазара вероятно ще улесни избора ви. Най-хитови са бюрата с плъзгащ плот. Освен че са функционални, те спестяват място, когато ученикът няма нужда от много пособия. От друга страна - когато домашните му изискват учебници, тетрадки, направата на чертежи и пр., увеличаването на използваната площ става бързо и лесно. 

Нашият съвет е да монтирате открити рафтове над бюрото, които ще оставят усещането за повече свобода, както и шкафчета в долната му част.

Удобният стол е задължителен - с регулируеми облегалка, седалка и подлакътници. По отношение на дизайна - колкото по-изчистен, толкова по-красива ще бъде общата рамка. Сред цветовете фаворити са слонова кост, небесносиньо, пастелно жълто и цялостната палитра на бежово. 

Украса

Разбира се, декорацията е задължителен елемент, независимо в коя стая творите. Тази година водещата тенденция предполага линията на естествени материали - бамбук, памук, лен… Ако “малките собственици” са между 1-3 клас, украсете с играчки. Наличието им ще допринесе за приятния престой. Не купувайте излишни статуетки или ароматни свещи, използвайте наличните цветни моливи и различни по размер органайзери. За по-кокетна визия купете си рамки за снимки, минивъзглавници и одеялца. Гарантирано ще ви осигурят уют през хладната есен. 

3 в 1 - бързо, лесно и евтино

Родителите обичат да мислят за бъдещето. Често самата новина, че ще прегърнат своята рожба, провокира въображението им да рисува - коя ще е първата дума, ще има ли интерес към изкуството или спорта, къде ще учи и ще специализира ли в чужбина… Една от най-правилните инвестиции що се отнася до обзавеждането на детската стая са трансформиращите се мебели. 

Първоначално те представляват бебешко легло със скрин, след това нивото им се намалява, а на финал основата се превръща в голямо легло с размери 160/180, а останалата част се монтира като бюро и допълнителни шкафове. Цената на тези модели варира от 700 - 1300 лева, в зависимост от допълнителните екстри.