0

В турските сериали има поне един луд, който не си пие редовно лекарствата. И ако в началото на сериала „Три сестри“ Садък и Иджлял бяха приютили шашав клошар, когото превърнаха в изискан и добре фризиран хахо, то заместникът му Узай е добре образован и фен на писателката Дьонюш, която се явява и разказвач в сериала.

Несподелената любов на Узай ще го накара да превърти. И, разбира се, най-подходящият вариант да демонстрира лудостта си е, като опре нож във врата на нищо неподозиращата Тюркян. Абсолютно клише в сапунките е, че главната героиня трябва да е отчайващо глупава и дразнещо наивна и доверчива. И да гледа с характерното телешко изражение, с което глупците приемат съдбата си. В това отношение Тюркян е еталон. Дори когато хлипа, а тя го прави със и без повод, това е толкова изкуствено, че на зрителя му се иска да я хване за гушата и да прекрати мъката – и нейната, а и своята. Затова ще има и хора, които ще се зарадват, когато Узай опре ножа във врата на Тюркян и гледа с размерен поглед присъстващите.

Майка му Мюжгян също е раздвоена – от една страна е загрижена за сина си, от друга се срамува от Садък. Вдовецът, с когото са се запознали на гробищата, е подходяща партия за жена, която не работи нищо, но се шири в чифлик. Там поне е по-просторно, отколкото в къщурката на Садък, в която е приютил сестра си, брат си, новата му бъбрива жена, една от дъщерите си, а вратите винаги са отворени за някоя от другите дъщери. И ако преди трите сестри съжителстваха в една стая, сега за всеки си има място в дядовата ръкавичка. А за да няма нищо случайно, когато в сериала се появи Аднан, Рючхан естествено ще потърси помощ от приятелката си Мюжгян, защото на нея са й малко проблемите. Спомняте си, че Картал спаси живота на Рючхан, след като Тюркян се опита да я удуши. Няма нищо случайно. Кой не би спасил живота на собствената си майка?