0

Й омер не може да възстанови паметта си след нараняванията си. За Дефне е много трудно да изживее това, защото всички прекрасни спомени от дните, когато са били заедно, са изтрити от паметта на Йомер. Тя помни всичко перфектно и Дефне изпитва силна болка. Той не е изчезнал от сърцето й и Дефне иска тя да остане завинаги в душата му. Най-важното е Йомер да не забравя нищо и никого. Мелек се опитва с всички сили да успокои дъщеря си, но момичето не сдържа сълзите си - сърцето й се разбива на парчета.

На Йомер му е много трудно, защото не може да си спомни миналото си. Като във всички турски сериали паметта му е избирателна. И само голямата му любов липсва в пъзела. Вътре в него се случва голям хаос, но той е взел важно решение за себе си. Йомер смята, че ако е близък с Дефне, това няма да е от полза нито за него, нито за нея. Когато заговорят за сватбата им, Йомер веднага отклонява темата.

Ревност

Гюлшат прелива от грижи за Йомер и Дефне наистина не одобрява това. Тя решава да говори с него и да разбере какво в крайна сметка се случва между тях. Дава му дневника, в който описва цялата им любов. Дефне моли Йомер да го прочете и може би ще успее да си спомни нещо. Тя е много притеснена, че Йомер ще се влюби в момичето, което е постоянно до него. Решава да говори с това момиче и да я предупреди, че Гюлшат не трябва да се осмелява да върти игрички срещу нея. Ако продължава така, много ще съжалява. Самата Гюлшат не разбира какво се случва и казва, че не трябва да бъде третирана по този начин. Тя няма лоши планове в главата си. Дефне я обвинява за развалянето на годежа й с Йомер. Единственото нещо, което Дефне иска сега, е Гюлшат да се върне там, откъдето е дошла. Халил се опитва да обясни на Йомер, че между него и Дефне наистина е имало голяма любов и ако сега се оженят, със сигурност ги очаква прекрасно бъдеще. С Дефне ще успеят да създадат добро семейство, за каквото винаги са мечтали. Само че за Йомер е трудно да го разбере, спомените му не са успели да се върнат и Дефне вече е напълно непозната за него.

Оферта

Йомер се обръща към Дефне с предложение да преживее тези моменти, в които са били щастливи заедно. Иска да посетят местата, където са се разхождали. За Дефне този момент е дългоочакван, тъй като напоследък тя и Йомер трябвало да преживеят много неща.

Мелек казва на Халил, че напоследък решават проблеми, свързани с деца. В същото време те самите не могат да се отдадат на щастието си напълно, тъй като постоянно се разсейват от други грижи. Халил също разбира всичко прекрасно. Той казва на Мелек, че не иска да чака повече и не трябва да губят време. Той иска ръката на Мелек от баща й. Саит Али му казва, че ако дъщеря му е щастлива до този мъж, тогава той е съгласен да я предаде на Халил.