0

П ремиерният по кината „Господин Блейк на вашите услуги!“ показва различно и доста по-симпатично лице на Джон Малкович.

Тук актьорът прави една от най-силните си роли, когато безизразното лице говори много повече от всякакви мимики и гримаси.

Страст

Джон Малкович се превъплъщава в наскоро овдовелия британски бизнесмен Андрю Блейк. След смъртта на съпругата си той изпълнява служебните си задължения без страст в един свят, чиято ценностна система не му се нрави. Един ден решава да загърби бизнеса си и да започне работа като иконом в западащо имение в Северна Франция. То е близо до мястото, където Андрю и покойната му съпруга са прекарали първите дни на своя любовен роман. Пристигането на господин Блейк се превръща в повратна точка за живота на собственичката на имението (Фани Ардан) и нейния напрегнат и ексцентричен персонал. Затворена между четирите стени на своята стая, госпожа Боливие държи хората си нащрек, докато самата тя се нуждае от помощ. Опитвайки да заздрави основите на собствения си живот, Блейк ще съживи атмосферата в имението, подтиквайки обитателите му да се сплотят и да възвърнат предишната му красота.

СУПЕРПРОД/ СИНЕЛИБРИ

Романс

Критиката вече нарече „Господин Блейк на вашите услуги!“ елегантен комедиен романс. Филмът е свеж и може да се каже дори изтънчена по френски адаптация на бестселъра „Напълно побъркан!“, от който са продадени повече от един милион екземпляра във Франция. „Господин Блейк на вашите услуги!“ е режисьорски дебют в игралното кино на писателя Жил Льогардиние. Той от своя страна събира на екран звездния дует Фани Ардан и Джон Малкович за първи път след участието им в „Казанова вариации“ през 2015 г.