0

11.11 е типична огледална дата, когато се отваря т.нар. портал на Вселената, твърдят астролози. Това се случва веднъж в годината и се повтаря всеки ноември.

Петър Дънов е смятал, че 11 е числото на Бога. И е казвал, че ако разумен човек отиде с това число при Господ, то той ще получи голямо благословение. Но в същото време, ако неразумен човек отиде с това число при Бога, той ще бъде пратен отново на Земята, за да се учи. Затова 11 съдържа в себе си противоречие, но и учене.

Пощенска марка за 150-годишнината от рождението на Петър Дънов.

 Пощенска марка за 150-годишнината от рождението на Петър Дънов.
БУЛФОТО

В една от своите беседи Дънов привежда следния пример: „Ако показалецът е дълъг 11 см, този човек е упорит, своенравен и е вечна опозиция на останалите хора. Кой каквото каже, той всякога ще се обяви на противоположното мнение. Този пръст е свързан с личността на човека. Когато е много дълъг, човек има особено мнение за себе си и поставя личността си над всичко“. Подобно нещо важи и за датата 11.11, когато можем да пропуснем уроците на Вселената, казват с тайнствен тон нумеролозите.

Очаквания

В нумерологията съчетанието от две единайсеторки – 11.11, порталът на Вселената, се нарича още и Врата на възможностите, когато енергиите на Вселената са много силни, но и много стихийни. Могат да причинят както ползи, така и доста вреди. Затова трябва да се внимава с ентусиазма. Експертите по разчитане на цифрите допълват, че тази година датата е особено привлекателна, защото върви с интересна комбинация - 2023 е символът на енергията на новите времена, който не е задължително да бъде положителен или отрицателен, а просто да е много деен.

За 11.11.2023 екстрасенсите казват, че това е денят, в който енергиите на Вселената са най-мощни и достъпни за хората, за да привлекат нови възможности и промени в живота им. На тази дата очакванията на мнозина съвпадат с възможностите на Космоса да предава енергиите на развиващата се Вселена към планетата Земя. „Портите ще се отворят за всички, но само тези, чиито мисли са чисти и чиито вибрации са достатъчни ще могат да поемат енергията“, тайнствено заключават познавачите.

Числото 11 има специфична символика. Представлява две еднакви числа и за разлика от други, изписвани с две цифри числа, те не се събират и не се свеждат до едно просто. Комбинирани заедно, двете единици завихрят мощна енергия. Това е числото на Учителя, символизиращо духовно пробуждане и висока интуиция, отсичат нумеролозите. Следователно датата 11 ноември, когато тези две единайсеторки се удвояват, има огромна енергийна сила сама по себе си, дори и без участието на енергията на годината. Добавянето на годишни стойности често променя вектора на движение, но никога не моли за неговата сила и мощ.

В нумерологията 11 се смята за едно от най-могъщите и мощни числа. Символизира духовно пробуждане, интуиция, вътрешна мъдрост и хармония. Когато това число се повтори два пъти, както в случая с портала 11.11, силата му може да се увеличи няколко пъти – за добро или за лошо.

Разум

Някои нумеролози смятат, че ден 11.11 има достъп до по-високи измерения и ни помага да привлечем в живота си това, което желаем с цялото си сърце, към което се стремим в действията и мислите си. Смята се, че това могат да бъдат обикновени цели - нова работа, връзка, здраве или всяка друга промяна, която искаме да внесем в настоящето си. Но тук трябва да прибавим и енергии с висока духовна насоченост, свързани както с прехода към друго измерение, така и с моделирането на собственото пространство. Ние сме създателите на своята реалност. Може да се каже, че до голяма степен сами си избираме цветовете, с които ще нарисуваме нашата собствена палитра, тоест нашата реалност. И на този ден 11.11 нови и супернови цветове се добавят към нашата палитра. Всичко, което трябва да направим, е да ги вземем и да започнем да рисуваме своята картина на света. И енергията на този ден дава възможност да привлечем свръхнова сила от неизвестното, да я вземем и да започнем да създаваме. Съчетанието от единайсеторки разкрива възможности за пионерите да творят. Това е датата на първопроходците и творците.

Дарове

Оптимистът ще каже, че датата 11.11 всъщност ни предлага повече дарове. Експертът добавя, че за да се възползват от енергията на портала 11.11, много хора извършват специални ритуали и медитации на този ден. Те могат да включват създаване на визуализации на желанията, четене на утвърждения или просто обмисляне и настройване на положителна вълна. Но това не е необходимо, ако сърцето ни е изпълнено с любов, мислите ни са чисти и сме в хармония със себе си - всичко може да се случи по подразбиране. По начина, както детето расте по-високо и широко, защото природата му е да расте.

Експертите по енергийна нумерология казват: „Важно е да запомним, че привличаме в живота си това, върху което фокусираме вниманието и енергията си. Ако цяла година си мислим за едно нещо, а сега искаме нещо друго, различно – това не може да стане така. На този ден най-добре е просто да си спомним най-важното нещо, което ние (нашата душа и/или личност) искаме да постигнем или променим. И най-вече трябва да бъдем наясно със своите стремежи и намерения.

Порталът 11.11 е време за прочистване и освобождаване от стари модели на поведение и мисли. Това е най-добрата дата за начинания от всякакъв вид, проекти, курсове, пътувания – отсичат нумеролози. Важно е обаче да се вслушвате в интуицията си и да бъдете отворени към нови възможности, които могат да възникнат през този ден. За ченълърите (както понякога наричат тези, които използват общо название на екстрасенсите, и тези, които имат достъп до по-висши нива на енергия във Вселената) това е най-доброто време да се срещнат със своите духовни водачи и да получат ценни насоки, уроци и знания от тях. В този ден самата информация блика от Космоса и всеки, който е склонен да общува с фините енергии, може да я получи. (Тук не трябва да се прави никаква аналогия с викането на духове и разговарянето с призраци, а става реч за духовно общуване с енергиите на Вселената).

Начало

1 е началото на началата - а тук комбинацията от това число се среща удвоена два пъти, общо 4 пъти – 11.11. В колодата Таро 11 е Арканът на мощта, даряващ силата на своя носител.

1 е това, с което всичко започва, това, което винаги го има. Основата на основите. Когато към основата се добавят допълнителни качества, основата започва да работи с нови енергии. 11.11 всяка година е послание от Космоса, който, метафорично казано, ни изпраща дъжд, който първо измива и почиства, а след това насища и дава възможност за растеж на нови издънки в дървото на живота, говорят образно нумеролози.

11.11.2023 г. е ден, в който имаме комбинация от числа 11 и 23. В нумерологията 23 също се счита за много силно число, символизиращо творческа енергия, интуиция и мъдрост. Освен това сумата от числата 11 и 23 заедно дава сакралното число 7. А знаем от Библията, че за 7 дни Бог е създал света - началото на началата. Порталът 11.11 символизира още енергията на преображението и превръщането. Това е също енергията на революциите, на превратите, на иновациите и трансформациите. Въпросът е докъде нашата енергия ще се включи и ще насочи този поток от Вселената, заключават нумеролозите.

Според мистиците порталът 11.11 ни позволява да проникнем в други измерения и светове, да получим достъп до информация и знания, които са извън нашия материален свят. Това може да бъде лична информация - за минали животи и дела, за бъдещето и собствените възможности. Така че става дума за глобални, стратегически перспективи за развитието на планетата или за мистичните мистерии от древното минало, казват познавачите.

Освен това, докато преминаваме символично през портала 11.11, можем да станем свидетели на собствената си уникалност, автентичност, сила и способности. Много хора, които преминават през този портал, отбелязват повишена интуиция и креативност. Това се дължи на факта, че 11.11 отваря достъп до нашите вътрешни ресурси и ни позволява да станем създатели на собствената си реалност, вместо напразно и илюзорно да чакаме някой друг отвън да ни я изгради.

Трябва обаче да се внимава, защото тук в пълна степен важи правилото, че с такава мощна сила идва и голяма отговорност. Творците трябва да бъдат съзнателни и целенасочени в намеренията си, за да не разочароват себе си и света със собственото си творение. За да не се получи своеобразно чудовище като при легендарния доктор Франкенщайн, който е искал да направи добро и да съживи човек, но творението му само е изплашило околните със своята сила и интелект, а най-вече с това, че не прави разлика между този и онзи свят, като често принася живите хора в жертви.

Тъмнина

От прастари времена ноември е известен със своята тъмна аура. Скъсяващите се дни, малкото слънце и настъпването на студа го правят период, свързан и с доста мистика, преди да започне месецът с най-важните празници в годината. В ноември имаме знаменателна огледална дата – 11.11.2023 г. Според езотерици идва момент, когато можем да преосмислим живота си. Огледална дата е ден, в който числата сякаш се отразяват в огледало. Тази година вече имаше подобни дати. Но огледална дата с четири единици е голяма рядкост, среща се само веднъж годишно.

В нумерологията числото 11 се свързва с енергията на творчеството, чувствителността и интуицията. В същото време то дава възможност на хората да намерят нещо важно за себе си. Това може да е нова любов, промяна в работата или дори откриването на отдавна изгубени неща, или подновяването на стара връзка. Освен това се смята, че числото 1 стимулира желанието за самообразование. Всяко знание, придобито на този ден, остава в паметта ни за дълго време.

Оригиналността, решителността, находчивостта и уменията за убеждаване и управление на хора се свързват с числото 1 в нумерологията. Това число символизира самоувереност, вяра в правилността на собствените убеждения и непоклатима решителност. Решителността и твърдостта се считат за най-привлекателните качества на лидера. Но номер 1 има и много отрицателни страни. В ден, управляван от единици, се появява цинизъм, своеволие, самохвалство, суета и склонност към импулсивни действия, на които е много трудно да се устои.

Ако съберем всички единици на огледалната дата, ще получим 4, а това се свързва с алчност, егоизъм. Всички тези чувства могат да бъдат преодолени, но това изисква воля.

На 11.11.2023 не трябва да се дават обещания, които е невъзможно да се изпълнят. Не е добре да се съсредоточаваме в малки неща и да забелязваме сламката в чуждите очи, когато не виждаме гредата в собствените си. Трябва да избягваме максимално отрицателните емоции, не трябва да пожелаваме вреда на хората, защото всяко зло, дори и само в мислите, може да ни се върне многократно. На този ден не трябва в никакъв случай да се участва в тъмни ритуали, категорични са вещите в занаята. На този ден дяволът дебне и ни причаква да съгрешим, като му е много по-лесно да ни привлече към тъмната страна.

На 11.11.2023 е добре да се създадат нови приятели. Прекрасна дата за сватби и годежи, за семейни празненства. Ако толкова много искате да се занимавате с езотерика, то правете положителни ритуали за пари, богатство, печалба. Най-добрият ден в годината, когато можем да научим нещо ново.