0

Г олеми и малки броят оставащите дни до Коледа. Преди обаче да се заемат с покупката на подаръци и картички, както и с украсата на елхата, трябва да се погрижат за лицето на дома - фасадата. През този декември пищната атмосфера се завръща. За разлика от миналогодишните тенденции, когато и дизайнери, и потребители бяха насочили вниманието си към семплия и елегантно подчертан декор, обединяващ не повече от три цвята, то през този сезон въображението на всички ще бъде във вихъра си! Яркочервени акценти, зелена основа, гигантски играчки, животински фигури, камбани, венци и още куп съкровища ще допринесат за празничното настроение, пренасяйки ни в един привлекателен приказен свят.

Идеи

Мнозина ще заложат на най-популярния декор през 2023 година - огромните коледни топки, чиято височина достига до 150 см. Този тип максиукраса ще създаде основна точка, върху която следва да фокусирате цялото си внимание. Допълнителните елементи ще имат за цел да подчертаят фигурата. Разбира се, разполагате с богато разнообразие, освен кълба в различни нюанси пазарът предлага камбани, фигури на Дядо Коледа и Снежанка, елените и тяхната вълшебна шейна, както и много, много други... Без значение какъв ще е изборът ви, нашият съвет е да прокраднете зеления цвят като основа. Възползвайте се от успокояващата палитра, като сплетете венец за вратата или пък прикрепете букет от клонки към парапета на стълбището или оградата на дома. Съчетанието с огнения нюанс безспорно провокира духа на Коледа, особено ако останалата част е покрита с пухкав сняг. Ако инвестицията ви се струва прекалено голяма, а отчасти и рискова, тъй като лесно може да бъде демонтирана, то заложете на панделки. Поставете ги на вратата, на прозорците или в различните ъгълчета. За улеснение купете готови, така ще сте убедени в изграждането на точна симетрия. Ако имате стари и непотребни играчки, които обаче все още не са за изхвърляне - използвайте ги. Повярвайте, че употребата им ще нарасне с поне още една петилетка, когато видите колко добре пасват в екстериора.

Блясък

Задължително е наличието на светлини. Няма нищо, което да омагьосва малчуганите до такава степен, колкото къщата от приказките, този път обаче поместила се в собствения им двор. Изненадайте ги. Не е добре те са участват в позиционирането на крушките, единствената им задача е да включат дистанционното и да се усмихнат на добре свършената работа. Затова не правете компромис с качеството на маркучите и лампите, колкото повече средства отделите при закупуването на висок клас, толкова повече нараства гаранцията за дълъг живот.

Любов

Едва ли съществува нещо по-хубаво от първата споделена Коледа с любимия. Това, което прави празникът толкова вълнуващ, е времето, което посвещават на украсата, както и часовете, в които не спират да се наслаждават и на нея, и на компанията си. Неслучайно това е една от причините през последните години дизайнерите да разчупят класическата призма, правейки уютни кътчета за влюбени или семейства. Място, където на чист въздух може да се изпие чаша горещ шоколад или греяно вино. Отново най-голяма роля за приятния престой имат светлините. Заложете на жълти. За останалия декор използвайте свещи, одеяла и гирлянди. Бъдете сигурни, че всяка проява на старание ще проличи.