0

В ероятно няма жена, която да не си мечтае за живот без самобръсначка, кола маска, депилиращ крем или с други думи живот без косми.

Влизаш в банята и единственият ти ангажимент е да се изкъпеш, а не да обезкосмиш ръцете, краката, подмишниците, интимната и всяка друга част от тялото, от която предателски се показва мъх. Досадно е, отнема време и е нещо, което напълно можем да си спестим, защото живеем в 21-ви век и си имаме и друга работа. Така че еуфорията от „Междузвездни войни“ е нищо пред еуфорията от лазерната епилация. Това чудо на съвременната техника може гладко и с финес да ни избави от проблемите.

Метод

Лазерната епилация е сравнително нов метод за обезкосмяване, който се появява преди по-малко от 20 г. През последните няколко години обаче новите технологии претърпяха огромно развитие и разрушиха много от основните митове и притеснения за лазерната епилация. Така например в началото тези процедури бяха подходящи само за хора със светла кожа. Причината за това е, че лазерът обработва корена на косъма и първите епилатори не са успявали да го отличат при по-тъмните кожи, както и такива със слънчев загар. С времето обаче новите апарати се справиха с въпроса и започнаха много прецизно да насочват лазера към корена на косъма. Така към днешна дата тенът няма абсолютно никакво значение за процедурата. Друг проблем, който технологиите разрешиха, е сезонността. В началото лазерна епилация се правеше само през есента и най-вече през зимата, а причината за това е изискването кожата да не бъде излагана на слънце поне 1-2 седмици след обезкосмяването. Сега тези процедури се извършват целогодишно и изобщо не се съобразяват със сезона. Нещо повече, ако искате да сте с гладка кожа за морето, сега е чудесен момент да стартирате сесиите. Ако все пак решите да го направите през лятото, единственото изискване е да не излагате третираната зона на слънце непосредствено преди и след процедурата.

Трайно

Много хора се притесняват, че по време на процедурата може да ги боли. Съвременните апарати обаче са направили процеса на обезкосмяване почти неусетен и със сигурност далеч по-приятен от обикновена епилация или кола маска. Известни тревоги има и за безопасността. Истината е, че новите технологии не само са безопасни и не могат да причинят изгаряния или белези, а в някои случаи дори могат да заличават такива несъвършенства. Освен това е категорично доказано, че лазерите не могат да причинят увреждания или заболявания на кожата или вътрешните органи, нито да попречат при забременяване. Друг мит е, че процедурите стимулират растежа на космите. Това също е невярно, напротив – те могат трайно да го елиминират. За целта просто трябва да следвате стъпките, които специалистите подробно ще ви разяснят.