0

П опулярната американска банда „Блек Айд Пийс“ пристига в България за първи път, а заедно с тях на родна земя ще се изяви и брилянтната J. Rey Soul, позната на феновете като певицата от тоталния хит „Мамасита“. Сексапилната певица работи с групата още от 2018 г.

Хип-хоп групата от Лос Анджелис е гвоздеят в афиша на първото издание на Burgas BREEZE Fest и ще се качи на сцената на Морска гара на 22 юли.

Филипини

Певицата, която ще бъде под прожекторите у нас, заедно с will.i.am, Taboo и аpl.de.ap, е филипинската перла на екипа. Бързо след първите си изяви за бандата тя става едно от най-разпознаваемите музикални лица в световен мащаб. Определено има защо - J. Rey Soul, какъвто е артистичният псевдоним на Джесика Рейносо, е само на 25 години, но с огромен музикален опит зад гърба си. През 2018 г. тя става финалист в предаването The Voice: Philippines, където е в отбора на атрактивния член на „Блек Айд Пийс“ - аpl.de.ap. Още щом я чува за пръв път, рапърът се обръща на треньорския стол и с възхита от гласовите й възможности я приема в своя тим. През същата година тя се присъединява неофициално към формацията, след като става ясно, че Фърги желае да се отдаде на майчинство. През 2019 година J. Rey Soul е поканена като вокалистка в световното турне на Black Eyed Peas, а малко по-късно излиза и общата й песен с групата Mamacita. Горещият хит светкавично достига до челните места на музикалните чартове по света и затвърждава J. Rey Soul като официален член на бандата в очите на меломаните.

История

Black Eyed Peas започват кариерата си в Лос Анджелис под името Атбан Клан. В началото групата се състои от Will.i.am и Apl.de.Ap, които са приятели от детството. Никол Шерцингер също е поканена в групата, но тя е член в Eden's Crush и затова не може. Третият член на състава - Taboo, се присъединява по-късно към момчетата. Скоро „Интерскоп рекърдс“ забелязват таланта им, чиято музика е смесица между хип-хоп, R&B, джаз и соул. Те подписват договор през 1997 г. Година по-късно излиза дебютният им албум Behind the Front. Той впечатлява голяма аудитория и групата печели много уважение заради професионалните си изяви на живо и вокалите на Ким Хил. Вторият им албум - Bridging the Gap, излиза на пазара през 2000 г. В него участват и звезди като Jurassic 5's Chaina, De La Soul и Macy Gray. Третият албум на групата Elephunk (2003) им носи световен успех, в него участва и новият член на състава Фърги, която замества Ким Хил. „Очаква се засилен интерес и от съседните държави. Burgas BREEZE Fest дава заявка да се превърне в новия голям български годишен морски фестивал. Подготвили сме и специална изненада за най-запалените почитатели на Black Eyed Peas, която ще разкрием в деня на концерта“, споделят организаторите.

Албум

Вече е ясна и една от подгряващите групи - преди „Блек Айд Пийс“ на сцената ще излязат Крис Макаров и Юлиан Славчев, познати повече като „Молец“. „7-годишните версии на Юли и Крис биха полудели от факта, че ще подгряват Black Eyed Peas на 22 юли в Бургас. Тъй че с вълнение ви съобщаваме, случва се!!“, написаха в социалните си мрежи музикантите. Участието на „Молец“ на Морската гара в Бургас е в разгара на националното им турне по повод дебютния им албум. Стартът на обиколката започна на напълно разпродадения столичен стадион „Юнак“. Следват летните театри в Стара Загора (16 август), Бургас (17 август), Варна (10 август) и Русе (28 август). Впечатляващ ще бъде музикалният десант на „Молец“ в Античния театър в Пловдив (20 август). Към изпълнителите на „Седем дни“ ще се присъединят плеада от знакови родни изпълнители, чиито имена предстои да бъдат обявени.