0

Ф олкпевицата Джина Стоева, която днес навършва 48 години, озвучи втори филм, като влезе в ролята на злата вещица отново. „Смятат, че тембърът на гласа ми е много подходящ за такъв тип герои“, издаде самата тя пред „Телеграф“.

Русалка

Навръх рождения си ден Джина си пожелава: „На първо място здраве за мен и моите близки. За моята дъщеря, която ще е втори клас и се вълнувам наравно с нея. Желая си да й се учи, защото децата често си измислят оправдания да не го правят, но се надявам да има успех и късмет. Имам планове за бъдещето, което е хубаво“. Тя празнува в тесен кръг с най-близките си, но след 2 години, за юбилейните 50 години, ще направи по-грандиозен купон. Джина е представител на астралния знак Дева. „Вярвам в зодиите, смятам, че доста неща съвпадат. Често асоциирам хората със зодиите и дали съвпада с познанствата ми, които имам към астрологията“, споделя тя. Тази година певицата получи и второ предложение за дублаж на филм. Този път я поканиха да озвучава анимационното филмче „Малката Русалка“, което излезе в края на лятото. „Въобще не се поколебах, веднага приех, защото много ми харесва това поприще. Смятат, че съм перфектна за озвучаване на злите персонажи, в случая на лошата магьосница Урсла. В първия филм, в който дублирах, също бях злата вещица. Надявам се да имам предложения за още такива филмчета. На премиерата на лентата се събрахме майки с деца, за да го изгледаме заедно. Дъщеричката ми Ивая беше много щастлива, че именно майка й озвучава една от героините“, издаде Стоева. Първата анимация, която Джина озвучава, е „Пътешествие до Луната“.

Къмпинг

Лятото беше много динамично за Джина и Ивая. Със сестра й, която се прибрала от чужбина, имали интересни почивки и моменти. „Бяхме в родния ни град Русе, а след това голяма част от лятото прекарахме на къмпинг в близост до Варна. Много диво място, води се резерват. Беше истинска почивка, без телефон, без суета, няма грим и прически, създадохме много приятелства. Другото, което много ме впечатли, е, че слушахме Deep Purple на големия фестивал, който пак беше на къмпинг“, издаде Стоева. За закриване на сезона ще отиде с приятелки до Гърция ,докато има още малко летни дни. „Имам идеи за нови проекти и за попфолка, и за фолклора, но летният сезон беше много динамичен и ще ги започна есента. Лятото имах доста лични и професионални ангажименти. Беше осеяно с приятели, роднини и отделях време за тях. Също така празнувахме 30 години от завършването в спортното ми училище и всички съученици се събрахме, беше много хубаво. Класната ни също присъстваше“.

Йога

След като Джина изкара курса по йога, не успя веднага да се втурне в курсове за преподаване, но в никакъв случай не е загърбила и това си поприще. „Освен че си правя практики, където и да съм, получих покана от приятели да преподавам на интересен тип семинар. Ще има големи сбирки през уикенда в Жребчево и няма просто да правим йога, да обяснявам подробно за чакри, енергии и самата материя за този спорт. Идеята е поне един път в месеца да се прави. Харесва ми да мотивирам хората, да помагам на хората, защото тя е и лековита“, казва самата тя. 

Изпълнителката винаги е била в топформа, но това не се дължи само на йогата. „Завършила съм спортно училище и спортът е част от моя живот. Никога не съм била много стриктна с храненето, по поводи и празници си хапвам. Когато усетя, че се отпускам, имам един метод, който си прилагам, освен тренировките с колело, упражнения и т.н. Това е режимът на Дънов, поне 1 път в седмицата консумирам само лимец, мед, орехи и ябълки. Това е тип детокс, прочистваш се от всички токсини и се чувстваш много добре, не чувстваш глад“, споделя Джина. Ивая освен че е одрала кожата на майка си, е наследила и нейния нюх към музиката, както и към спорта. „Като по-малка тренира художествена гимнастика, след това лека атлетика при шампионката Светла Димитрова, ходеше и на пеене и продължава да има голям интерес. Дори си казах, какво нещо е живота, тя върви по моите стъпки. Сега има голям интерес и към латино танците, които са много хубави за една дама. Баща й също е спортна натура и държи тя да изгражда характер в някой спорт“, издава щастливата майка.