0

К азват, че средностатистическата жена се влюбва 7 пъти годишно - от които 6 пъти в обувки. Непрекъснато набиращата популярност на груби форми, квадратен връх, дебел ток, подчертани от елегантната гама на есенната палитра - потвърждава казаното с пълна сила! Малко преди началото на най-студените месеци в календара дамите ще се потопят в разнообразието на новите колекции, отличаващи се наравно с красива визия и комфорт. Очаквано добрата комбинация е безспорен фаворит както у нас, така и в Европа.

Желание

Тази година се завръща онова желание на дамите - да изглеждат стилно, но и дръзки, харесващи строгия дрескод, подчертаващ обаче женствеността им. Това е една от причините на подиума да преобладават моделите на ток. Разбира се, дизайнерите залагат на максимален комфорт, осигурен от дебел ток, даващ още стабилност на глезена. Височината е по избор, но най-предпочитани са 7 - 10 см, като вторите определено са за представителки на нежния пол с опит. Замразената или хлъзгава повърхност може да се окаже коварна, заради което грубият ток с грайфер измества нежния, стилен и семпъл тънък ток, който беше избор №1 през топлите месеци. И въпреки че не го изключват напълно от класациите, специалистите в областта са на мнение, че е подходящ за твърде официални събития - сватби, кръщенета или коктейлни партита. Ако сте от късметлийките с дълги крака, които нямат нужда да подчертават височината си и дори изпитват дискомфорт, то може да фокусирате на моделите с равна подметка, чийто дизайн е 90% взаимстван. Кожа, велур, лак... Зависи от предпочитанията и начина на употреба - т.е. дали става дума за ежедневие, събитие и пр.

Стил

Любимото място за потропване на токчето е офис сградата. Бизнес стилът сякаш храни самочувствието на дамите и неслучайно. Прекалено строгите модели, които мнозина ще определят като обувки за по-възрастни, са сред любимите попадения на дамите, любителки на висшата мода. Повярвайте, няма как да останете незабелязани, особено ако се ръководите от популярната цветова гама на сезона, а именно кафяво, бежово и бяло. Всеки нюанс е желан, независимо дали гардеробът ви е изпълнен с пъстри дрехи или преобладават черните нюанси.

Без да слиза от подиума, е черният цвят. Привърженичките му са изключително много, а това е така, защото голяма част от тях търсят лесната поддръжка. Вярванията, че тъмното се зацапва по-трудно или пък личи по-малко - са абсолютна заблуда. Какъвто и модел да изберете, поддръжката му е изключително важна както за вида и качеството на момента, така и за продължителността на ползване. Търсите комфорт? Тогава смело можем да ви посъветваме да насочите погледите си към ниските боти и ботуши с връзки. Те добавят към цялостната визия една дръзка и търсена нотка, доста обичана от мъжете. Ако желаете аплодисменти за вида си - вашият избор е квадратната форма за връх. 

Тенденцията се завръща с пълна сила и е предпочитана както от светските персони, така и от нежните представителки с вкус към детайла. Освен атрактивен външен вид тя също осигурява необходимия комфорт. За финал - каквото и да изберете, водете се от личните си предпочитания, само така ще се сдобиете с доброто настроение, породено от привлекателния външен вид.

Мъжете залагат на връзки

Кожа, прави линии, липса на декорации - всичко това описва избора на мъжете. Те се ръководят от златното правило, че колкото по-опростено е дадено нещо, толкова повече "хваща окото". И донякъде са прави. През 2022/2023 ще насочат вниманието си към моделите с връзки. Освен необходимото удобство те ще осигурят детайла, който разчупва прекалено скучния дизайн. В мъжките колекции отново ще властват топли нюанси. Въпреки това ботите и ботушите в светли цветове не генерират търсене. Предпочитани са черно, тъмнокафяво, масленозелено и синьо. Разбира се, видът се нарежда след качеството. За младите мъже и по-възрастните основно е желанието за здравина.