0

Ч леновете на британското кралско семейство имат много приятели знаменитости, но рекордьор в тази област е, разбира се, принцеса Даяна. И дори на онези звезди, които тя срещна веднъж или два пъти, „кралицата на сърцата“ прави дълбоко впечатление.

1. Танц с Джон Траволта

Картината на принцесата на Уелс, танцуваща с холивудска звезда в Белия дом, е незабравима. Самият Джон Траволта признава, че тази вечер е била една от най-ярките в живота му. Според актьора тогавашната първа дама на САЩ Нанси Рейгън, домакиня на галавечерта, му казала, че Даяна иска да танцува с него. „В полунощ трябваше да я потупам по рамото и да кажа: „Искаш ли да танцуваме?“, обяснява Траволта в интервю. Същата вечер принцесата танцува с актьорите Том Селек и Клинт Истууд и певеца Нийл Даймънд.

2. Синди Крауфорд – подарък за Уилям

Един ден принцесата на Уелс подготвя необичайна изненада за рождения ден на сина си, като кани супермоделите Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл в двореца Кенсингтън. „По някакъв начин принцеса Даяна е взела номера на офиса ми и се обади да попита. Асистентът ми беше шокиран!“, си припомни Крауфорд през 2017 г. „Мисля, че принц Уилям тъкмо беше започнал да се интересува от модели и тя реши, че това ще бъде приятна изненада за него и принц Хари“, казва Синди Крауфорд. Тя признава, че е била изумена от поканата и не е знаела какво да облече, но поведението на домакинята бързо я е успокоило. „Веднага щом тя влезе в стаята и започнахме да говорим, ми се стори, че говоря с приятел“, споделя Синди. „Тя имаше страхотно поведение и ни показа на всички каква трябва да бъде една съвременна принцеса“, оценява срещата си моделката.

3. Джордж Майкъл удивен от щедростта й

След смъртта на Даяна Джордж Майкъл говори дълго за приятелството си с нея, като веднъж нарича принцесата „Елвис на състраданието“. „Даяна беше единствената, която ме накара да се почувствам обикновен човек. Мисля, че това бе най-удивителното нещо в нея“, казва той пред The Mirror. „Помислих си, че тя е толкова щедра, че не е погълната от всичко, което й се случва, а просто продължава да дава и дава”.

4. Били Кристъл наблюдава реакция

Близки до принцесата често си спомнят за тънкото й чувство за хумор. На лондонската премиера на „Когато Хари срещна Сали“ през 1989 г. актьорът Били Кристъл специално се обърнал да види реакцията на Даяна при сцената, в която Сали имитира оргазъм в ресторант. Тя се смеела както всички останали. После тя споделя: „Щях да се смея и още по-силно, но знаех, че всички ме гледат”.

5. Лайза Минели – верни приятелки

Принцесата се запознава със звездата на Бродуей, когато участва в музикално шоу в Лондон. Лейди Ди отива специално зад кулисите, за да изрази възхищението си от певицата и актрисата. Запознанството довежда до топло приятелство. „Веднъж имахме дълъг разговор на чай, обсъждайки наши сходни проблеми, след което обядвахме в ресторанта на хотела, в който живеех. И това беше началото на нашето топло приятелство – споделя Лайза. - Много съм щастлива да призная, че имах приятел като нея в живота си. Даяна обичаше музиката и можеше да говори за всичко, беше много интересно да се общува с нея”.

6. Елтън Джон я нарича клюкарка

В мемоарите си Елтън Джон си спомня първия път, когато е срещнал Даяна на партито за 21-вия рожден ден на принц Андрю през 1981 г. „Тя влезе в балната зала и сякаш нещо щракна. Накрая се преструвахме, че танцуваме чарлстон, докато крещяхме, защото тази дискотека не беше добра. Тя беше невероятна компания, най-добрият гост на всяко парти, невероятно недискретна, истинска клюкарка: можехте да я попитате всичко и тя отговаряше“, казва музикантът. Според него принцесата на Уелс е била "надарена с невероятна социална лекота" и е имала способността да "накара хората да се чувстват абсолютно комфортно в нейната компания".