0

Н а 85 той изглежда точно на толкова. Въпреки пластичните операции и боядисаната си коса. Въпреки изопнатата кожа. А може би тъкмо заради тях. Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е един от най-изкуствените образи на политическата сцена с непроницаемата си физиономия, напластена с фон дьо тен кожа и прическа, която сякаш всеки момент ще пусне кафяви струйки по шията му. И това, че компаньонките му стават все по-млади, не променя нещата.

Красивите жени винаги са били ангелите на Берлускони. Слабите му ангели! Преди дни Берлускони обяви, че през септември се връща в политиката. Плътно до него в това начинание е поредният му трофей - Марта Фашина. Тя може да му бъде внучка, тъй като разликата им е 53 години. Въпреки това русокосата красавица държи дядо Силвио за ръка и дори си татуира инициалите му. Напук на коментарите, че е с него заради милионите му.

Тази пролет двамата разрязаха триетажна сватбена торта. Символично. И петте деца на Берлускони са против новата мащеха, чийто статут, както показва опитът, е временен. Както на всички останали жени в колекцията му. И все пак сватбеното тържество се разигра пред очите на 150 отбрани гости. Младоженецът беше в син костюм на Джорджо Армани, булката в снежнобяла рокля от френска дантела с четириметров шлейф на модния дизайнер Антонио Рива. Двамата си размениха пръстените в параклиса и се врекоха във вярност и разрязаха триетажната сватбена торта. Младоженецът, въпреки напредналата си възраст, бе на крака и пращеше от енергия. Той забавляваше гостите с шегички и дори им направи импровизиран концерт с френски и неаполитански песни. Като студент Силвио се издържал с пеене в нощни клубове и на круизни кораби. И още го помни!

Новата любима на милиардера е журналистката Марта Фашина. След университета тя работи в пресслужбата на футболния клуб „Милан“, който по това време принадлежи на Берлускони, а след това пише статии за вестниците на медийната империя на Силвио. После, както се случва и с други негови „слаби ангели“, тя става депутат в италианския парламент от партията на младоженеца "Напред, Италия!".

През 2020 година двамата започват да развяват връзката си на показ.

Имидж

Репутацията на Силвио е на мачо от световен мащаб. В това отношение може да се мери само с Джон Фицджералд Кенеди, известен с прякора Жребеца. Но Кенеди беше застрелян на 46 години. А на 29 септември Берлускони ще чукне 86.

Той проби в голямата политика на 57. И шашна публиката с меко казано несериозното си поведение. Политиците обикновено се опитват да скрият кръшканията си, докато Берлускони открито ги афишираше и си навлече сериозни проблеми с актриси, модели, танцьорки и просто момичета с ниска социална отговорност. Щедрият премиер милиардер плащаше заради „слабите си ангели“ солидни суми, подаряваше на трофеите си бижута, отваряше им банкови сметки. Хубавата Алесандра Сорчинели, телевизионна синоптичка, получавала всеки месец по 10 000 евро за посещения във вилата му. Близначките Елинор и Има де Виво се уредиха за телевизионни водещи в един от каналите на медийния магнат.

Веднъж, по време на раздаване на автографи, психопат счупи носа на премиера и нарани зъбите му. Берлускони отиде при зъболекарката Минети. И остана толкова очарован от нея, че я направи член на парламента на Ломбардия. Танцьорката Барбара Матера се озова в стола на евродепутат от партията на Берлускони. Мис Италия, фотомоделът Мара Карфаня, която се снимаше полугола за календари и мъжки списания, след близко познанство с премиера стана министър на равните възможности (равноправието) в неговото правителство през 2008 г. През същата година тя беше призната за най-красивата министърка в света. Да, вкусът на Берлускони към красивите жени не може да бъде отречен. И май само нашата Дарина Павлова говори за незабравими нощи с него и истинска любов. Разбира се, щедростта му също е качество, което тя специално отбелязва.

Съпругата на министър-председателя Вероника Ларио дълго време се примиряваше с любовните му афери. Не че не знаеше с кого се е захванала. В крайна сметка тя беше на 24, а той на 44. Амбициозна актриса по това време, без никакви скрупули тя развали семейството на бизнесмена, баща на две деца. Но когато 73-годишният донжуан подари на 17-годишната Наоми златна огърлица с диаманти за рождения й ден, Вероника си намери повод да подаде молба за развод. С мотива: „Той не беше на седемнадесетия рожден ден на децата си!“.

Малко след развода Берлускони бе обвинен, че е използвал услугите на непълнолетна проститутка. Благодарение на екип от опитни адвокати той беше напълно оправдан "поради недостатъчно доказателства и липса на състав на престъпление". А междувременно Силвио забучи в хербария си бившата Мис Неапол Франческа Паскале, с 49 години по-млада от него. Тръгнаха слухове, че е готов да й сложи венчална халка. Но плановете се осуетиха, защото се появи още по-млада любовница – Марта.

Диагноза

Някои наричат възрастния мачо развратник, дори педофил, който се нуждае от курс на лечение за сексуална зависимост. Други смятат, че експремиерът наистина е болен. Но от божествената болест – приапизъм (състояние на постоянна, дори болезнена ерекция, дори и при липса на психологическа и физическа стимулация). Името на патологията идва от името на древногръцкия бог на плодородието Приап. Трети смятат, че такова „неморално“ поведение на политик се дължи на националната специфика на италианците. Уж дълги години са го избирали за премиер, защото самите те са същите или мечтаят да бъдат такива.

Самият виновник за скандалите от много години отхвърля всички обвинения с усмивка: „Въпреки че понякога мога да се заблуждавам, 33 жени за два месеца са твърде много дори за тридесетгодишен... Има върволица от жени, които мечтаят да се омъжат за мен. И мисля, че знам защо. Първо, забавен съм, нали? Второ, аз съм богат. Трето – носят се слухове, че съм много добър в леглото. И четвърто, тези жени мислят за едно и също нещо: „Той е стар, скоро ще умре и тогава аз ще наследя всичко“.

Колекцията на Силвио

Всички „малки пеперудки”, чиято кариера минава през леглото на Берлускони, се радват на щедри подаръци и жестове от негова страна. През 2010 г. стана ясно, че Берлускони е похарчил 34 млн. евро за подаръци за шопинг и за подаръци на своите момичета. Според италианския вестник "Кориере дела сера” той похарчил 120 000 евро за вратовръзки, шалове и други аксесоари и 65 000 евро за бижута, а извлечението от сметките му беше представено за целите на разследването срещу него заради отношения с непълнолетна проститутка. Ето какви пеперудки са „закарфичени“ в неговия хербарий.

1. Мароканската кючекчийка Карима ел Матхруг, известна още като Руби, е участничка в нашумелите партита във вила „Берлускони“. Бившият премиер беше признат за виновен в блудство с малолетната по онова време Руби и злоупотреба с власт.

2. Никол Минети, зъболекарката на Берлускони, стана лице на управляващата в Италия партия „Народ на свободата“ на общинските избори в Ломбардия през март 2010 г.

3. Грациана Капоне - завършила право и модел, наречена Анджелина Джоли от Пулия (откъдето идва), тя е наета да поддържа имиджа на Берлускони по телевизията.

4. Вероника Ларио – многострадалната съпруга на Берлускони и майка на три от петте му деца. Двамата започват афера, докато той е женен за първата си съпруга Карла Дал’Ольо. Бракът му с Вероника продължава от 1990 до 2014 г., а този с Карла, която му ражда две деца, е от 1965 до 1985 г.

5. Ноеми Летиция, която наричаше Берлускони "татенце", попадна в полезрението на папараците, когато премиерът се появи на партито за навършване на пълнолетието й с подарък - златна огърлица с диаманти на стойност 6000 евро. По-късно тя смени плочата и започна да се прави на невинна жертва, която била „изнасилена психически” от твърдението, че е проституирала.

6. Барбара Матера е бивша танцьорка. Въпреки че е по-известна благодарение на участието си в конкурса за красота „Мис Италия“ и в телевизията, където работи като водеща, благодарение на връзката си с Берлускони тя се класира за евродепутат.

7. Камила Ферант е модел и актриса, позирала полугола за различни календари и участвала в няколко италиански сапунени опери.

8. Анджела Социо – червенокосата красавица, която участва в италианското риалити шоу Grande Fratello, стана известна, след като беше снимана да седи в скута на Берлускони с още четири жени в луксозната му вила в Сардиния.

9. Елеонора Гаджоли има и телевизионно минало, а прочутата й фотосесия по бельо на диван с леопардов мотив се радва на голяма популярност в интернет.

10. Мара Карфаня – бившата фотомоделка, чиято разлика с Берлускони беше 49 години, стана министър на равноправието в кабинета на Берлускони от 2008 до 2011 г.

11. Близначките Елинор и Има де Виво стават известни след участие в програмата L'Isola dei Famosi. Берлускони ги наричаше „моите амулети” и ги водеше със себе си на всички министерски съвети, организирани в Неапол и посветени на кризата с отпадъците там.

12. Елена Русо, която прави кариера в телевизията благодарение на връзката си с Берлускони, е друга от жените в списъка му, наричани от него „моите малки пеперудки”.

13. Франческа Паскале – с Берлускони поддържаха публична връзка в продължение на десет години (а разликата им беше 49 години). Когато шоуто приключи, тя обяви, че възнамерява да сключи брак с любовницата си Паола Турчи. Според италианските медии Берлускони се разплатил щедро с Франческа, която получила близо 20 млн. евро, както и по 1 млн. евро годишна издръжка.

14. Дарина Павлова е българското бижу в колекцията. През 2012 г. призна в интервю за списание „Оджи”, че никога няма да забрави първата си нощ с него, която била невероятна. Точно това крещяла тя в екстаз. А Берлускони й го напомнял дълго време след това. Двамата се запознават през 2004 г. Година по-рано Дарина остана вдовица, след като съпругът й Илия Павлов беше убит. Тя определя покойния си мъж като „перфектен дар от бога”. А бившия си любовник Силвио описва като „щедър човек с голямо сърце”.