0

Д вама писатели, които не са се срещали цели 20 години, но не могат да забравят един за друг. Шеметната история на Ева Мърси и Шейн Шейн Хол завихря страсти в романа на Тия Уилямс „Седем дни през юни“ (издателство „Сиела“). Романът вече впечатли критиците в световен мащаб, а фактът, че се нареди в селекциите на два от най-мащабните книжни клубове – на Рийз Уидърспун и Опра Уинфри, го изстреля към върховете. И също така вдъхнови продуцентите от Amazon за предстоящ хитов сериал.

Ако още не сте достатъчно заинтригувани, ето малко от сюжета. Ева Мърси е успешна писателка на еротични бестселъри с огромна фен база от разгорещени и нетърпеливи читателки, които превръщат книгите ѝ в култ. Освен това е и разведена майка на същинско торнадо на прага на пубертета, бори се с изтощително хронично заболяване и няма нито енергията, нито желанието да се обвързва отново.

Един ден, когато вместо поредното гостуване на среща на книжен клуб из страната редакторката ѝ ѝ предлага да се включи в дискусия на тема „чернокожите автори в Америка“, Ева неохотно приема. Без да си има и представа, че в панела срещу нея ще застане Шейн Хол.

Да, онзи Шейн Хол. Носителят на награда „Букър“ – загадъчният, енигматичен, социално ангажиран писател, когото критика и читатели дружно обявяват за една от стихиите на съвременната литература.

Дълбоко заровени травми и непреодолими искри излизат наяве по време на дискусията, а срещата между Ева и Шейн кара чернокожата литературна общност в Бруклин да повдигне вежди с неизказан въпрос. Защото никой не знае, че преди близо двадесет години тези двама толкова различни писатели прекарват една бурна и страстна седмица заедно, която завинаги оставя белег в душите им.

Ева и Шейн може и да се преструват, че са оставили срещата си в миналото, но не могат да отрекат химията, която се завръща помежду им като скорострелен влак. Нито факта, че през годините никога не са спирали да пишат един за друг в книгите си.

Красив, докосващ сърцата роман за двама самотници, които са преживели страстна любов и са се отдалечили един от друг, но в мислите си винаги са били заедно и са се търсили. Сега остава да разберете какво ще се случи и дали пътищата им ще се разделят отново или пък ще се съберат.

Тия Уилямс създава забавна, трогателна и секси история, която тупти с бързия ритъм на нюйоркското сърце и рисува живописен пейзаж на човешкия живот, изтъкан от пукнатини и несъвършенства, но слепен заедно от лечебната сила на литературата и любовта, казват издателите на „Седем дни през юни“.