0

В сяко момиче мечтае за незабравимия ден, в който ще облече бяла рокля и ще метне букета през рамо. Всяка жена е преминавала десетки пъти във фантазиите си пътя към олтара. А за Фейт Фъргюсън – главната героиня във вълшебния роман на Даниел Стийл „Сватбен агент“ (издателство „Бард“), това е просто професия.

Фейт е най-търсеният сватбен агент в Ню Йорк и харесва работата си, защото създава магия. Но в същото време тя самата не вярва в магията. Може би, защото има зад гърба си два провалени годежа. Това е достатъчно основание да организира сватбите на другите и да сбъдва мечтите им, но тя самата дори не помисля за собствената си сватба. А точно тази година има и други проблеми – както в работата, така и в личния си живот. Типично за Даниел Стийл – да търкулне лична съдба, заплетена на кълбо, и да премахне с педантично усърдие и спокойство всяко възелче, докато нишката не стане абсолютно гладка. Никога не казвай „никога“, гласи поговорката. И Фейт в крайна сметка ще стигне до извода, че не е чак толкова трудно да изневериш на себе си и да кажеш заветното „да“. В крайна сметка всички момичета копнеят за това. Но с течение на времето някои са забравили за мечтите си и или са ги заровили дълбоко в ежедневието. А не трябва – няма нищо по-хубаво след толкова красиви сватби, на които си била главно действащо лице в сянка, да се погрижиш и за себе си.

Обратно към момента на развръзката (или на „завръзката“, зависи от гледната точка). В имението на семейство Албърт в Хамптън приемът им – с лебеди от орхидеи, екстравагантни фойерверки и за капак семейна разправия – не минава безпроблемно. А на шикозното и изискано тържество в красивата нюйоркска къща на Морган и Алекс всичко върви по ноти, но едно допълнение в последния момент в списъка с гости е напът да провали всичко. И накрая, един строго официален прием в градския клуб с младоженец, загрижен повече за колегите си, отколкото за бъдещата си булка, дава предупредителен сигнал на Фейт.