0

Н ай-истинската и най-обичаната принцеса – Даяна, никога не омръзва. Въпреки всичко изписано и изговорено за нея можем да се доверим на журналиста и писател Андрю Мортън – един от най-известните биографи в света, експерт по звезди и кралски особи. „Даяна. В търсене на любовта“ (издателство „Ентусиаст“) представя последните години от живота на принцесата на Уелс. Базирана на ексклузивни интервюта и широкообхватни изследвания, книгата съдържа непубликувани подробности от записите на лейди Ди и Мортън, правени за „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“. Авторът излага на фокус едни от най-трудните моменти на принцесата, катастрофалните последствия от брака й с принц Чарлз и обстоятелствата около нейната смърт.

Премиерата на „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ през 1992 г. предизвиква медийна лудост и разтърсва из основи кралското семейство, дворцовата йерархия и цялото британско общество. Андрю Мортън разкрива, че принцесата сътрудничи за написването на книгата, което я превръща в нейна официална биография, но тя не обхваща напълно живота на Даяна, особено след развода й с принц Чарлз до нейната смърт.

Настоящото продължение хвърля светлина върху събитията около кончината на Даяна, които се разиграват пред суровия поглед на медиите и връщат името й под прожекторите. Фигури като някогашния й любовник Джеймс Хюит, иконома й Пол Бърел и прислужника на принц Чарлс Майкъл Фосет проговарят, докато интригуващите коментари, които принцесата прави по време на записите с Мортън и които никога не са били публикувани, се оказват изключително важни с оглед на последвалите събития. Приятели, съветници и други приближени споделят много по-открито след смъртта й, отколкото преди това.