0

С туденият нюанс на косата на Ренира Таргариен от „Домът на дракона“ е истинско предизвикателство.
За да постигнете перфектна визия, трябва да полагате грижи. За блондинка със студен цвят на очите и прозрачна кожа студеният нюанс на русото е идеален. Нека да разберем тайните на перфектната блондинка и да се опитаме да изпробваме образа на принцеса Ренира.
Толкова студен нюанс на русото като този на Ренира се смята за доста коварен, споделят фризьори, до които се допитахме. У дома е почти невъзможно да се постигне такъв нюанс, така че не можете да се справите без професионална помощ.


След като сте решили да промените имиджа си и сте избрали най-подходящия нюанс на русото – със син оттенък или перлен блясък, трябва да се снабдите със специални продукти и най-вече – шампоан без сулфат, който запазва цвета и помага за нежно и деликатно измиване на скалпа. Четката за разресване също не е случайна. Не скубете косата си с гребен и не го използвайте за разплитане. Изберете красив и удобен гребен с едри зъбци и внимателно срешете косата си под душа с обилно количество балсам или маска.
Винаги, когато използвате сешоар или маша, не забравяйте да нанесете защита. Боядисаната коса вече е склонна към сухота, не трябва да я пресушавате и да я разваляте още повече.
Направете корекция на цвета своевременно. Експертите препоръчват използването на оцветяващи продукти поне веднъж седмично, за да се запази цветът.
Не забравяйте за неутрализирането на жълтеникавостта. Ако любителите на топлото русо нямат нищо против малко жълто в тона на косата си, тогава вие, бунтарките като Ренира, трябва да подчертаят характер. Лилавите маски и балсами за коса са идеални за възстановяване на студения тон.

Величествена прическа като за неизбрана кралица Ренис винаги е на висота.

 Величествена прическа като за неизбрана кралица  Ренис винаги е на висота.
HBO

Една от най-впечатляващите дами в сериала „Домът на дракона“ е Ренис. Образът й отразява характера на героинята – силна, достойна, величествена, с горда осанка. А перфектният цвят на косата й и стилните прически допълват образа. Можете да постигнете някоя от характерните й прически, ако оставите дълга коса на тила, без да я прибирате. Дръпнете назад и внимателно закопчайте косата от слепоочията и бретона обратно на кок.

Съпруга

Някои все пак ги предпочитат брюнетки. И следователно от Ренира и Ренис се пренасяме директно към Алисент Хайтауър. Израснала като кралска особа в Червената крепост, тя е най-добрата приятелка на Ренира, но за разлика от нея не язди дракони и не е мъжкарана. Затова покорно се съгласява да се омъжи за бащата на дружката си и да му роди четири деца. Но властта покварява и Алисент ще разбере, че целомъдрието и изпълняване на съпружеските задължения „на повикване“ могат да бъдат пратени по дяволите. А след като го осъзна, Алисент забрави за пригладените прически и развя грива. Ето една от прическите й, преди да се отдаде на ласките на своя верен страж. Измийте косата с шампоан за обем. Разделете я на 4 зони и я навийте настрани от лицето с помощта на маша. Срешете добре получените къдрици. Напръскайте косата си. Направете ясен път в средата. Издърпайте двете страни назад и завържете с ластик.

HBO

Проститутка

Нека да добавим към колекцията и една проститутка – Мисария, известна още като Белия червей. За да се покаже, че сексът е до време, но трябва и ум, прическата на помъдрялата бивша проститутка е като на застаряваща учителка. В противовес на тъмното й минало. Ако повторите прическата й, ще добавите визуално няколко години към възрастта си. Ако целите това, срешете косата си в задната част на главата и я навийте във формата на банан. Поставете косата близо до лицето си (от ухо до ухо) върху получения банан от сресана назад коса. Фиксирайте със силен лак.

*Автор: Цвета Дилова