0

П опулярността на японските драми в света е не по-малка от южнокорейските. Интересен, нестандартен сюжет, добра актьорска игра, кратки епизоди и безусловната красота на главните герои са точно характеристиките, които позволиха на японските телевизионни драми, наричани още дорами, да завладеят света. Феновете на този вид кино в социалните мрежи редовно провеждат анкети, за да разберат кои актьори според тях са най-красивите. Ето една великолепна петорка, която е доста миловидна за родните ширини, но момчетиите подлудяват феновете на този еталон за красота.

1. Рьо Йошизава

gettyimages

Младият и талантлив 28-годишен актьор Рьо Йошизава вече се е снимал в 54 филма. Той умее да се превъплъщава в различни образи, като в същото време никога не губи харизмата си, а изразителният му поглед пробожда сърцата на почитателките му. Най-популярната му роля е в „Токийски отмъстители“.

2. Кенто Ямазаки

gettyimages

Чаровният 27-годишен актьор и модел Кенто Ямазаки вече е участвал в 43 филмови проекта. Но драмата "Алиса в граничната земя" му донесе световна слава. Той премина кастинга за първата си роля именно заради красивата си външност. А след като успя да го комбинира с добра игра, Кенто стана най-красивият и търсен актьор в Япония.

3. Масатака Кубота

gettyimages

Масатака Кубота, който на 6 август стана на 34 години, е един от най-търсените актьори в Япония. Изразителните черти на лицето му позволяват перфектно да играе както злодеи, така и супергерои. В творческата биография на актьора за 2022 г. вече има 79 успешни роли.

4. Дзюн Сисон

gettyimages

След ролята в поредицата "От пет до девет", която му донесе световна слава, този 27-годишен талантлив актьор вече успя да участва в 44 филма. Отличителна черта на Джун са неговите големи и изразителни очи. Популярни драми с негово участие са "Пътят на домакина" и "Целувката на смъртта".

5. Масаки Окада

gettyimages

Масаки спечели огромна популярност не само в Япония, но и в Корея. Продуцентите отбелязват, че той има огромна дълбока и душевна харизма, която буквално подлудява публиката. 32-годишният актьор вече е участвал в 75 филма. Най-популярните драми с негово участие са „За теб по света“ и „Лятно небе“.