0

К акво ще кажете за коктейл? Едно много празнично предложение идва от издателство „Кръг“ и то е очарователната история, описана в романа на Маги Нокс „Двойната Коледа“. Вътре има изкусителни рецепти за ястия, които да украсят тържествената трапеза, и много любов.

До Коледа остават точно дванайсет дни, когато младата Чарли Гудуин преживява инцидент. Докато снима готварско риалити шоу, тя губи вкуса и обонянието си, а без тях не би могла да запази мечтаната си работа. Ето защо Чарли моли еднояйчната си близначка Каси за нещо, което двете не са правили от деца – да разменят местата си. Кас, затънала в управлението на семейната пекарна и още силно ангажирана с бившия си приятел, се съгласява. Но размяната ще се окаже доста по-сложна, отколкото двете сестри са очаквали. Особено когато се намесват секси пожарникарят Джейк и очарователният лекарски асистент Мигел.

Дванайсетте дни до Коледа се превръщат в изключителна забава и в приключение, чието действие се разделя между снимачната площадка на предаване за печива в Ел Ей и семейната пекарна в малък заснежен град.

„Двойната Коледа“ носи така мечтания уют в студените, къси зимни дни, поднасяйки на читатели по цял свят вълнуващи първи срещи, прелестно вкусни десерти, клюки в малкото градче и, разбира се – надежда.

Маги Нокс също е коктейл, но писателски. Под този псевдоним се подвизават две писателки, всяка от които си е извоювала име и слава: Карма Браун и Мариса Стейпли. В късната есен на 2019 г., докато работят по предстоящите си книги, те споделят една на друга огорчението си от потъналия в изолация живот на писателя. Копнеят за проект, който да ги разнообрази. Затова решават да си сътрудничат и да работят заедно. Така създават празничен романс, изпълнен с щастие и радост, забава и много сладкиши.

„Двойната Коледа“ се отличава и с истинска дълбочина, осезаема в стремежа на авторките да разнищят вечния проблем за това какъв живот наистина искаме да живеем и дали има начин да променим настоящето си, ако се чувстваме нещастни.