0

Д вама непознати, събрани от превратностите на съдбата. И както често се случва, щастието почуква на вратата. Една нова любов надзърта през процепа. И от тези двама непознати зависи дали ще се опознаят и харесат. Разбира се, условието за това е да отворят вратата, за да не оставят щастието си навън.

Приятелство и любов сред наелектризиращата обстановка на съвременен Ню Йорк разцъфтяват на страниците на дебютния роман на Фалън Балард „Съквартиранти по любов“ (ИК „Сиела“).

В продължение на шест години Сейди Грийн е посветила живота си на работата си като финансов анализатор в елитна компания в Ню Йорк. Не се оплаква, работи извънредно и никога не повишава тон. А когато получава така чакания шанс за повишение, благодарение на което най-после да изплати огромния си студентски заем, Сейди е решена да се бори със зъби и нокти да го получи.

Но в корпоративния свят винаги има някоя уловка… например бъдещият зет на шефа, който без никакъв опит и умения получава позицията. Неспособна да сдържа емоциите си и секунда повече, Сейди най-после отприщва огнения си нрав и за една вечер се оказва безработна, в търсене на нов апартамент и в отчаяна нужда от силен коктейл.

На помощ се притичват най-добрите й приятели и след няколко питиета повече от разумното Сейди обърква приложението за запознанства с такова за намиране на съквартирант. И така среща Джак.

Джак и Сейди са много различни. Той е тих, спокоен и предпочита да прекарва вечерите си във филмови маратони и играейки видеоигри. Има чудесно жилище, в което се е затворил като в черупка. И може да се опита да излезе от нея. Това, което и двамата не очакват, е, че споделянето на едно жилище ще ги направи приятели, а оттам до любовта крачката е много малка.

Фалън Балард изненадва приятно със закачлив хумор и обилна доза остроумие, а страстите се нажежават с всяка страница.