0

М агията на Коледата оживява в три магични локации. Те са Ню Йорк, Париж и Лондон и в тях има неразкрити съкровища. Но дали стигат, за да излекуват едно разбито сърце?

Това ще разберем от „Коледа в „Тифани” на Карън Суон (издателство „Сиела”). Тя е авторката на бестселърите „Римска тайна“, „Парижка тайна“, „Коледна тайна“ и „Перфектният подарък“. Обичаната писателка е позната у нас с „Римска тайна“ и „Парижка тайна“.

Когато се омъжва за любовта на живота си само на двайсет години, Кели Хартфърд е убедена, че двамата с Гил ще бъдат от онези двойки, на които всички тайно завиждат и дават за пример за безрезервна любов. И дълго време това сякаш наистина е така.

Докато не настъпва денят на десетата годишнина от сватбата им, когато светът на младата жена се разтърсва из основи и тя разбира, че съпругът й я е лъгал през цялото време. При това с жена, която Кели познава и обича.

Предадена и наранена, Кели осъзнава колко много от собственото си щастие e пожертвала в името на връзката си с Гил през годините. И че животът, който някога е смятала за идеален, отдавна вече не й е по мярка.

С разбит брак, неосъществени амбиции и без собствен дом, тя трябва тепърва да разбере къде е мястото й в света. За тази цел обаче й е нужна помощ, а Кели е късметлийка да има цели три най-добри приятелки от детството, готови на всичко, за да я разведрят.

Една година далеч от шотландското провинциално имение, в което Кели се е „загнездила“ като млада. Това искат от нея трите й приятелки. Условията са ясни: Кели ще прекара по четири месеца с всяка една от тях, започвайки от бляскавия Ню Йорк, продължавайки в романтичния Париж и завършвайки в изискания Лондон.

Неприсъщият за нея живот в някои от най-оживените мегаполиси ще въвлече Кели във вихрушка от нови преживявания и преобразявания. Всеки град ще й разкрие скрити съкровища и ще я срещне с хора, които могат да й покажат света такъв, какъвто никога не е виждала. А някъде там - из палитрата от емоции и усещания, влечения и разочарования - Кели ще открие и онази единствена любов, която е по-ценна и от най-големия диамант в „Тифани“.

Интригуваща и емоционална, загадъчна отвъд познатите клишета и сюжети, „Коледа в „Тифани“ за пореден път доказва, че Карън Суон е авторка на романтични романи от най-високо ниво, които никой почитател на жанра не бива да изпуска.

В омайната атмосфера на всеки един от трите града, обогатена с живи и съблазнителни детайли, читателите ще се разходят из Сентрал парк, ще усетят романтичната Сена и мъгливата Темза, а най-накрая ще се почувстват у дома. Не е ли това истинското значение на Коледа?