0

П очитателите на турските телевизионни сериали обичат да обсъждат сюжетите. Понякога така се вживяват в това, че героите им стават близки. Обръщат се към тях по име, сърдят им се, радват се с тях, плачат и страдат от дъното на сърцата си. Карат се на сценаристите за неочакваните обрати, произнасят присъди или проявяват милост. Но всички без изключение обичат искрено малките звезди, които участват в почти всеки турски сериал.

Феновете се умиляваха на синеоката Гюл в ролята на Ебрар Аля Демирбилек, която беше нещо като малък Купидон - пазител на любовта на Миран и Рейян в телевизионния сериал „Вятърничав”. Стискаха палци на Ойкю Текин-Гьоктюрк – в изпълнение на Берен Гьокйълдъз, да има истинско семейство. Със старта на новия сериал по „Диема фемили“ - „Дъщерята на посланика“, изгря звездата на Берен Генчалп – екранната дъщеря на Неслихан Атагюл (Наре Челеби) и Енгин Акюрек (Санджар Ефеоглу).

Тя е на 11. И е родена на 11.11.11 г. в Измир, Турция.

Кастинг

Родителите на Берен забелязали страстта на детето към изкуството и интереса към актьорството и я завели в детска агенция за красота, където да учи хореография, актьорско майсторство и да позира за снимки. Именно там създателите на сериала "Дъщерята на посланика" я забелязват и канят на кастинг, където тя се представя блестящо. Това е първата важна роля в живота на един малък талант. Изненадващо, за начинаещ, тя перфектно се справя с роля, изпълнена с тревоги, сълзи и раздяла.

„Мечтата ми беше да стана актриса и вярвах, че един ден тя ще стане реалност. Аз също така много обичам животните, затова мисля да стана ветеринарен лекар”, споделя пред журналисти Берен Генчалп. Тя разкрива, че много обича Мелек от „Дъщерята на посланика” и дори понякога се идентифицира с нея. „Тя е същото „пораснало“ момиче като мен, така че не е нужно да върша кой знае какво. Освен това целият актьорски състав ми помага, така че обичам да играя Мелек”, казва Берен.

На снимачната площадка преминала химия между Берен и Неслихан Атагюл, която там играе нейна майка.

Симпатия

„Много я обичам. В деня, когато се срещнахме за първи път, тя ми подари книга и писмо, което написа специално за мен. Това ме зарадва. Прекарвахме много време на снимачната площадка, забавлявахме се заедно. Тя много ме подкрепя в актьорството. Искам да бъда толкова успешна актриса, колкото е тя. След като завършим сцената, правим нещо, което сме измислили заедно и се смеем една на друга”, споделя Берен.

Персонажът на Мелек, който тя толкова много обича, не е на обикновено дете, а на силна личност, която ще научи много неща. На нея й се налага да стане зрял човек рано, за да е също толкова силна, колкото нейната екранна майка. На снимачната площадка тя става всеобща любимка и за това свидетелстват многобройните снимки с други актьори от „Дъщерята на посланика”.

Берен Генчалп има няколко профила в Инстаграм. Те са пълни с усмихнати и слънчеви детски снимки, както и много кадри с други актьори от сериала.