0

О плешивяващите мъже обичат да изтъкват, че това е символ на висока сексуалност. Но за актьорите този аргумент не е чак толкова важен. И тъй като мъжете са предразположени към олисяване, някои хвърлят луди пари, за да поддържат „ливадата“ свежа и гъста.

Известният турски певец и актьор Мурат Боз ще вири чисто нов перчем с присадена коса, стана ясно тези дни.

Последователите на Боз неведнъж са се усъмнявали, че косата му не е истинска. 42-годишният изпълнител, който дава предимство на певческата си кариера, най-после реши да си признае.

След сериала „Другото аз“, в който си партнираше с Туба Бююкюстюн, той е решил да поднови визията си с по-буйна прическа. Но за разлика от редица знаменитости, които избират Турция за тази процедура, той е предпочел да засади „ливадата“ в Нидерландия. Гордият притежател на нова растителност позира на снимка в Инстаграм от Амстердам.

За разлика от него американският хип-хоп изпълнител Ейкън предпочете да си присади коса в Истанбул – срещу скромната сума от 140 000 турски лири. Същият избор преди няколко месеца направи и френската футболна легенда Зинедин Зидан.

Къдрици

50-годишният Тарду Флордун (Керем Инджеоглуот „1001 нощ“) също мина по реда си. Ако къдриците, които добави в прическата си, се бяха появили по-рано, не е много сигурно дали Бергюзар Корел нямаше да предпочете него пред Халит Ергенч, майтапят се почитателки на сериала.

43-годишният Ръза Коджаолу (Аличо от „Ямата“) също смени имиджа си. Говореше се, че се решил на тази промяна от любов. Но връзката му със Селин Ъшък не се получи.

Игит Йозшенер от „Мелодия на сърцето“ също заблестя на екрана, когато вкара повече букли в прическата си и потъмни косата си.

Сребро

Октай Кайнарджа от сериала „Не мога да се впиша в този свят“ имаше много сребро в косите. На 57 години той прояви суетност и промени цвета, но това се случи толкова деликатно, че промяната е почти незабележима. В същото време той видимо младее.

Фикрет Кушкан (Агяx Карачай от сериала „Безмилостен град“) също е пример за добра промяна. На 57 той играе лъскави и успешни бизнесмени и трябва да изглежда подобаващо.

Хакан Йълмаз – Кантакузинос от „Осман Основателят“, е поредният турски актьор, който се сдоби с впечатляваща грива. И това може да е трамплин за бъдещите му роли.