0

М ъжът отникъде е легенда, която се разказва само шепнешком. Слуховете гласят, че в наистина безнадеждна ситуация той ще ви отърве дори от най-опасните ви врагове, без да иска нищо в замяна. Има само едно условие: да предадете номера му на друг нуждаещ се, на когото той да предостави услугите си. Всъщност това не е никаква легенда. Евaн Смоук е човек с умения, ресурси и лична мисия да помага на хората, които няма към кого другиго да се обърнат. Също така е човек с минало, криещо опасности.

Като дете той е избран, отгледан и обучен в секретната програма „Сирак“, разработена, за да създава съвършени професионални убийци. Евaн е бил Сирак Х. И е използвал всичко научено, за да изчезне от програмата.

Но сега някой е по петите му. Някой със същите умения и подготовка. Някой, който познава Сирак Х. Някой, който го настига и смята да използва единствената му слабост - работата му, като Мъжa отникъде, за да го открие и елиминира.

Шпионският трилър „Сирак Х“ от Грег Хъруиц (издателство Benitorial) е едно добро начало. И гаранция, че всеки от останалите общо 23 трилъра, сред които е и поредицата за Сирак Х, ще се изчетат на един дъх.

Романите на Грег Хъруиц са печелили множество литературни награди и са преведени на 33 езика. Изпод перото му са излезли сценарии за кино- и телевизионни хитове, комикси за AWA, DC и MARVEL, както и статии на политическа и културна тематика за „Уолстрийт Джърнал“, „Гардиан“ и други. Има публикувани няколко труда за Шекспир и е преподавал творческо писане в Южнокалифорнийския университет. Бил е гостуващ лектор в Харвардския университет и Калифорнийския университет. Към момента Грег е съпредседател на Международната асоциация на трилъровите писатели (ITW), а тази година беше част от екипа, написал сценария за откриването на Световното първенство по футбол. Грег живее с кучетата си порода родезийски риджбек в Лос Анджелис, където често се контузва, играейки футбол.