0

Б ританският режисьор и продуцент Сам Мендес говори за бъдещето на Бонд и участието му във франчайза. Доклади за крайни срокове.

Операторът, работил върху два филма за агент 007, отбеляза, че е малко вероятно да се върне към този проект. „Това е като да изградиш скеле и да създадеш целия свят. Уморително е, но различно“, сподели той.

Мендес заяви, че актьорът, който играе ролята на Бонд, трябва да се развива, както и режисьорът на проекта. Поради това той предлага жена да режисира франчайза. „Мисля, че би било страхотно“, добавя Мендес.

През последните години имаше дебат дали да се въведе женска версия на Джеймс Бонд в сериала. По-рано Даниел Крейг, който изигра ролята на агент 007, изрази мнение, че Джеймс Бонд не трябва да се играе от жени. „Кому е нужно жена да играе Джеймс Бонд, след като има толкова добри женски роли във филма?“, попита той.

Все още не е ясно кой ще влезе в ролята на Бонд в продължението на франчайза. През август 2021 г. азиатският актьор Симу Лиу беше посочен като основен претендент за ролята на агент 007.