0

Ф иналът на този трилър ще ви изненада. И това вече със сигурност ще ви накара да побързате, за да видите какво ще се случи.

Лора Дейв вече продаде над 2 милиона копия от книгата „Последното, което ми каза“. У нас трилърът излиза с логото на ИК „Сиела“, а това, което предстои, е да се появи и като минисериал на Apple TV+ с участието на Дженифър Гарнър, така че ще имате едни гърди преднина, когато това се случи.

С разказ за жена, която иска да открие истината за изчезването на съпруга си, трилърът въвлича читателите във водовъртеж от главозамайващи сюжетни обрати и вълнуващи семейни взаимоотношения.

Хана Хол никога не си е представяла, че ще бъде толкова щастлива. Влюбена е до уши в съпруга си Оуен, живее в прекрасен дом в Калифорния, има много приятели, работата на мечтите си и доведена 16-годишна дъщеря Бейли, чието одобрение е решена да спечели.

Един ден обаче мистериозна бележка с две набързо надраскани думи неусетно преобръща живота на Хана с главата надолу. „Пази я“. Две кратки думи, които сякаш издърпват килимчето на сигурността изпод краката й. Две думи - или последното нещо, което Оуен й казва, преди да изчезне.

Попаднала сякаш в сбъднал се кошмар, Хана прави всичко по силите си, за да запази разсъдъка си. Все пак такива неща се случват само по филмите, нали? Но когато многобройните й обаждания остават без отговор, а ФБР и щатските шерифи се появяват в дома им и я заливат с неочаквани въпроси, младата жена бързо разбира, че съпругът й не е този, за когото се е представял.

Престъпник ли е Оуен? Това ли е истинското му име? И дали някога отново ще види мъжа, когото е смятала за любовта на живота си? Хана няма отговор на тези въпроси, а единственото нещо, в което е сигурна, е, че трябва да предпази Бейли на всяка цена.

Убедени, че не могат да имат доверие на никого, Хана и Бейли се впускат в стремглаво преследване на истината за изчезването на Оуен. И докато сглобяват обърканите и хаотични парченца от пъзела на миналото, двете неочаквано осъзнават, че заедно градят и своето бъдеще - такова, каквото нито една от тях не е очаквала.

С безупречен стил, шеметна динамика и богата история, посветена на семейните отношения, предаността, личните жертви и рисковете, които родителите поемат, за да предпазят децата си, този умопомрачителен роман в духа на „Малки пожари навсякъде“ изстрелва Лора Дейв право сред най-обещаващите имена на съвременния трилър.

А шокиращият и сърцераздирателен обрат на финала гарантира, че първото нещо, което ще направите, след като прочетете „Последното, което ми каза“, е да обърнете книгата и да започнете отначало.